Hem NyheterSpelnyheter Gameplay Reveal – The Dark Pictures Anthology: House of Ashes

Gameplay Reveal – The Dark Pictures Anthology: House of Ashes

av Redaktionen

The Dark Pictures Anthology: House of Ashes är det tredje spelet i Supermassive Games skräckspelsserie The Dark Pictures Anthology. Nördliv har fått gå bakom kulisserna för en exklusiv förhandstitt av vad vi kan förvänta oss av spelet när det kommer till story och gameplay.


Berättelsen

House of Ashes utspelar sig 2003 under kriget i Irak. Ett team bestående av amerikanska specialstyrkor, flygvapnet och CIA får i uppdrag att gräva upp ett kemiskt vapen ur underjorden som plockats upp av satellit. När de kommer till platsen blir de anfallna av irakiska soldater. Under attacken sker en jordbävning och både de irakiska soldaterna och teamet ramlar ner i underjorden. När de kommer ner dit upptäcker de ett tempel från tiden då kungadömet Akkad regerade. Templet byggdes av en man som kallade sig själv för “gudakungen över de akkadiska riket”, Naram-Sin. Han skulle enligt legend ha upprört gudarna så att de skickade en förbannelse över folket. Naram-Sin byggde templet som ett tecken på fred så att gudarna skulle lyfta denna förbannelse, men något gick snett och templet blev nedgrävt i sanden och flera millennier senare är det infesterat av blodtörstiga monster.

Karaktärerna

I House of Ashes får du, precis som i de andra spelen i serien, ta kontroll över fem stycken karaktärer som för berättelsen framåt och är i ett konstant hot att mista livet om du inte gör rätt val. Dessa är de du kommer spela som:

 

 • CIA officer Rachel King, spelas av Ashley Tisdale
 • Två marinsoldater, Jason Kolcheck och Nick Kay
 • Överste Eric King, man till Rachel King.
 • Irakiska officeren Salim Othman.

Gameplay 

De som spelat tidigare spel i The Dark Pictures-antologin kommer känna igen sig i mekaniken. Du går runt och utforskar, fattar svåra beslut i dialogval och deltar i quick-time-events. House of Ashes har dock tagit steget längre och förbättrat en del element utifrån feedback från spelare. Några av dessa ändringar är:

 

 • 360° kamera istället för en fixerad kamera bakom spelaren.
 • En ficklampa som tillåter dig att utforska omgivningen på ett nytt sätt.
 • Svårighetsgrader: easy, mediuml och no-holds-barred. Dessa ändrar tajmingen för quick-time-events.
 • Next-Gen versioner för Xbox Series och PS5 som gör att spelen flyter på bättre.

Ett annat element som har förbättrats är monstrens beteende. Utvecklarna har tagit inspiration från filmer som Aliens, Predator och The Descent samt H.P Lovecraft’s bok At The Mountains of Madness och använt hand-animation samt motion capture för att göra monstren trovärdigare och läskigare än någonsin.

Fyra spellägen

Precis som i tidigare spel i serien finns det olika spellägen att välja bland, dessa kan du välja bland i House of Ashes:

 

 • Shared Story: Spela online med en vän.
 • Movie Night: Spela tillsammans med upp till fem vänner “i soffan”.
 • Theatrical Cut: Standardläget. Spela genom kampanjen själv.
 • Curator’s Cut: Förbokningsbonus. Spela igenom spelet med ett nytt perspektiv och nya scener du ej finner i Theatrical Cut.

 

The Dark Pictures Anthology: House of Ashes kommer till PC, Xbox Series, Xbox One, PS4 och PS5 under 2021.

 


Vad tycker du om denna nyhet? Skriv i kommentarsfältet nedan, eller maila dina tankar till oss på info@nordlivpodcast.se.

Källa: Bandai Namco.

 

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar