Hem NyheterSpelnyheter Svenska PC Gamer går i graven efter 25 år

Svenska PC Gamer går i graven efter 25 år

av Redaktionen

Det är aldrig lätt att säga adjö…


Efter 25 verksamma år läggs tidningen Svenska PC Gamer ned. Detta meddelar chefredaktören Thomas Petersson i ett inlägg på tidningens hemsida.

”Mars 2021. Lägg denna månad på minnet, för från och med nu är Sverige inte längre sig likt.”

Ord som, för en gammal läsare, nästan känns dystopiska.

Anledningen är bl.a. ett allt hårdare medieklimat. ”De flesta av er vet hur oerhört utmanande dagens medieklimat är, och i en hårt prövad yrkeskår är speljournalistiken särskilt utsatt. Det senaste 1,5 året har 50 % av Sveriges kvarvarande speljournalister slutat. Hälften! Det är inte klokt.”

Dock lämnas vi med en liten gnista hopp för framtiden.

”Vi vill inte lova guld och gröna pixelskogar, men vi vill fortsätta producera oberoende svensk speljournalistik som är både underhållande och kompetent. I vilken form och utsträckning återstår att se, men vi hoppas att några av er där ute vill fortsätta vara med på resan.”

Thomas skriver mer om nedläggningen och framtiden i sitt redan ovannämnda inlägg, som ni även hittar här. Har ni någon nostalgi uppmuntrar vi er absolut att läsa det. Det är sorgligt, ärligt och hjärtskärande, men ändå lite hoppfullt.


Tack för alla år av fantastisk speljournalistik, Thomas och redaktionen. Hoppas vi ses snart igen, på ett eller annat vis.


Vad tycker du om denna nyhet? Skriv i kommentarsfältet nedan, eller maila dina tankar till oss på info@nordlivpodcast.se.

Källa: ”Svenska PC Gamer

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar