Hem NyheterSpelnyheter Ser vi slutet av en era när det kommer till årliga spelsläpp från EA?

Ser vi slutet av en era när det kommer till årliga spelsläpp från EA?

av Redaktionen

I en intervju med Andrew Wilson så diskuteras EA’s sportspels årliga release vara eller icke vara. Det har under två decennier släppts populära sportspel som tex FIFA och NHL. Vi har under varje höst gått och undrat vad är det för nytt i årets upplaga?

Nu kan det vara slut på det, nej EA kommer inte sluta att ge ut sina populära spel utan det kollar på om en lösning som används i Asien där det släpps ett spel och sedan kommer det större patchningar med längre mellanrum istället. 

Det pratas även om att vi får se ett abonnemangstänk när det gäller betalningen då man inte går ut och köper ett helt spel igen. 

Min första tanke efter att jag läste detta var att varför kom inte detta för 10 år sedan? För vad hinner man med att utveckla och släppa på ett år som gör spelen så mycket bättre än året innan.

Att ge möjligheten till utvecklingsteamet att göra något riktigt bra innan det släpps känns som en riktigt bra ide, att släppa nya spelare eller turneringar varje år är ju en mindre sak.

Abonnemang? Många är inte så sugna på att binda upp sig för att spela, som med tex WoW och andra liknande spel men känslan när det kommer till EA’s sportspel är att värdetappet från 700 kr på spelen sjunker till nära noll när du öppnar förpackningen. Men genom ett lägre pris och fler uppdateringar så kan användare få ut mer värde av produkten.

 


Vad tycker du om denna nyhet? Skriv i kommentarsfältet nedan, eller maila dina tankar till oss på info@nordlivpodcast.se.

Källa: ”GameSpot

Du kanske också gillar