Hem NyheterSpelnyheter Nintendo avslutar ’Creators program’ | Strömmande av deras spel lättare!

Nintendo avslutar ’Creators program’ | Strömmande av deras spel lättare!

av Redaktionen

Nästa månad läggs programmet ner som har irriterat många streamers!

Nintendo utannonserade på Twitter att de stänger ner sitt ’Creators Program’ i slutet av december, vilket kommer göra det lättare för Youtubers och streamers att tjäna pengar på videos online. Så länge som personerna som skapar videos och/eller liveströmmar Nintendos spel, inkluderar ”creative input and commentary” – och att det inte bara handlar om att återposta redan befintligt material, trailers och liknande, så ska man kunna tjäna pengar på deras produkter.

Tanken var ursprungligen att detta program som nu läggs ner, skulle hjälpa deras mer engagerade fans/streamers men effekten blev snarare tvärtom. Programmet blev väldigt kritiserat och redan under 2017 så kommenterade Ryan Wyatt, Youtubes spelavdelningsansvarige, att det bör finnas bättre sätt att förbättra och optimera hur de (Nintendo) arbetar med sina ”content creators’.

Att detta händer nu, precis efter succén med Super Mario Party och så nära Super Smash Bros Ultimate, kan vara en slump, men det borgar för en välstreamad vinter av fajtande skulle vi tro! Hur det än blir, så känns detta som ett steg i rätt riktning, och framförallt som ett drag som ligger rätt i tiden!


Vad tycker du om denna nyhet? Skriv i kommentarsfältet nedan, eller maila dina tankar till oss på info@nordlivpodcast.se.

Källa: ”NintendoTwitter

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar