Hem NyheterSpelnyheter PS5 Beta introducerar Discord röstchatt, VRR Support och mer!

PS5 Beta introducerar Discord röstchatt, VRR Support och mer!

Sony är i farten igen!

av Redaktionen
Playstation 5 finns ute i handeln i riklig mängd, redo för vem som helst att ta sig an. Därför är det även bra med lite Discord chatt för alla potentiella nya ägare kan prata över!
 

Idag rullas en ny beta ut för PS5 som ska leverera en mängd förbättringar för gränssnittet, uppdateringshastighet för 1440p-upplösning samt Discord-röstchatt. Initialt kommer inbjudna betadeltagare få ta del av betan först. Dessa kommer kontaktas via mail och är personer från USA, Kanada, Japan, Storbritannien, Tyskland och Frankrike.
 

 
Här är de nya funktionerna:
 

Nya sociala funktioner 

 • Gå med i en Discord-röstchatt på din PS5-konsol. 
  Du kan med patchen gå med i Discord-röstchatt på din PS5-konsol och chatta med vänner på de flesta andra spelplattformar. För att börja länka dina Discord- och PlayStation Network-konton från din PS5-konsol genom att följa dessa steg *. 
  Använd sedan Discord-appen på din mobila enhet eller dator för att få en Discord-röstchatt på din PS5-konsol (se till att din Discord-app är uppdaterad till den senaste versionen). Du kan också låta dina Discord-vänner se när du är online och vad du spelar.

  Obs: om du har länkat dina PlayStation Network- och Discord-konton tidigare för att visa vilket spel du spelar, måste du länka dina konton igen på din PS5-konsol för att ge de nya behörigheterna som behövs för Discord-röstchatt.

 • Starta eller begär en delningsskärm från din väns profil. 
  Du kan nu skicka en Share Screen-förfrågan eller börja dela din skärm med en vän, direkt från deras profil. Välj helt enkelt ikonen Dela skärm på din väns profil för att starta en ny session. 

 • Ny ”Gå med i spel”-ikonen i partychattar. På röstchattkortet visas en ikon som kan anslutas för partimedlemmar som spelar ett spel som du kan gå med i. Du kan gå med i spelet direkt genom att välja spelaren och sedan välja [Gå med i spelet] från menyn.

 • Ny ”Vänner som spelar” bricka. I spelhubbar kan du nu se vilka av dina vänner som har spelet, vem som för närvarande är online och vem som för närvarande spelar spelet. Genom att välja brickan kan du se vad dina vänner gör nu, och du kan även komma åt dina vänners profiler, där du får fler interaktionsalternativ.

 • Ladda upp spelinspelningar manuellt till PlayStation-appen. Du kan nu manuellt välja och ladda upp individuella skärmdumpar eller spelklipp till PS-appen från din PS5-konsol och sedan enkelt dela dem på sociala medier eller med dina vänner.** Den här funktionen kompletterar den automatiska uppladdningsfunktionen som för närvarande finns på PS-appen. 

 • Stöd för variabel uppdateringsfrekvens för 1440p. Du kan nu njuta av jämnare visuell prestanda när du använder en VRR-kompatibel HDMI 2.1-skärm med 1440p upplösning, när du spelar ett spel som stöder VRR.

 • Några uppdateringar av parametrarna för PS5-konsolens 1440p-utgångstest har gjorts, vilket möjliggör 1440p-stöd för ett bredare utbud av HDMI-skärmar.
  • För att kontrollera om din HDMI-enhet är kompatibel, gå till [Inställningar] > [Skärm och video] > [Videoutgång] > [Test 1440p-utgång].

 • Spelbiblioteksförbättringar.
  • Du kan nu även sortera och filtrera spel när du lägger till spel i en spellista.
  • Du kan använda filter i ditt bibliotek för att enkelt hitta PS VR-spel, såväl som PS VR2-titlar när PS VR2 lanseras senare denna månad.

  • Spelförinställningar för flerspelarsessionsinställningar.
   Du kan ställa in dina inställningar för att hantera vem som kan gå med och vem som kan bjuda in andra spelare till flerspelarsessioner som du har skapat för spel som stöds. 

   • Gå till [Inställningar] > [Sparade data och spel-/appinställningar] > [Spelförinställningar] > [Multispelarsessioner online] och välj dina inställningar i [Vem kan gå med] och [Vem kan bjuda in].

    Nya funktioner för tillgänglighet och användarvänlighet

    • Migrering av sparad data från PS4 till PS5. Vi gör det enklare för dig att komma åt din PS4 sparade data på din PS5-konsol på två sätt:
     • När du laddar ner eller installerar ett PS4-spel på din PS5-konsol visas ett meddelande om att PS4-sparad data är tillgänglig i din PlayStation Network-molnlagring (om din PS5-konsol inte redan har sparad data för spelet). Välj bara aviseringen för att ladda ner dina sparade data.
     • När du laddar ner eller installerar ett PS5-spel som kan ladda PS4-sparad data, till exempel PS5-versionen av ett spel som också släpptes på PS4, visas samma meddelande (om spelet stöder den här funktionen). (Obs: onlinelagring för sparad data kräver ett PlayStation Plus-abonnemang).

 • PS5 till PS5 Dataöverföring. Du kan nu enkelt överföra data på din PS5-konsol, inklusive spel, sparad data, användarprofiler, inställningar, skärmdumpar och videor, till en annan PS5-konsol med hjälp av ett lokalt Wi-Fi-nätverk eller en LAN-kabel. Du kan antingen överföra data under den första konfigurationen av PS5-konsolen eller senare från inställningsmenyn. Den här processen tar inte bort eller ändrar data på din ursprungliga PS5-konsol.

 • Förbättringar av skärmläsare. Skärmläsaren ger nu mer detaljerad vägledning när du navigerar på konsolen. Det kommer nu att berätta vilken riktning du kan flytta från den för närvarande valda komponenten, såväl som din nuvarande position i en komponent med flera objekt. Dessutom, när du använder skärmläsaren för att visa webbsidor, kommer du nu att se kanter runt avsnittet som läses upp.

 • Uppdatering av trådlös enhet för DualSense Wireless Controller. Du kan nu uppdatera programvaran för DualSense trådlösa styrenhet med en trådlös anslutning. Om du har problem med att uppdatera enhetens programvara trådlöst, anslut din handkontroll till din PS5-konsol med USB-kabeln för att uppdatera den. Du kommer att kunna uppdatera trådlöst för nästa uppdatering.
 

Om ovan förbättringar/uppdateringar kommer hjälpa er återstår att se. Men alltid skönt att se saker och ting få sig ett ansiktslyft!

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar