Hem NyheterFilm/TV Nyheter Nya detaljer om Netflixs kommande Splinter Cell-anime

Nya detaljer om Netflixs kommande Splinter Cell-anime

av Redaktionen

Vi vet nu avsnittslängd och story-struktur.


Tiden för bra film- och tv-adaptioner av spel verkar vara nu. Netflix har plockat upp många licenser för adaption. Vi fick Castlevania, vi har den kommande Resident Evil-serien, bl.a. och förra året fick vi veta att Ubisofts långkörare Splinter Cell var ännu mål för streamingjätten och att den skulle göras i animestil.

Den alltmer upptagne manusförfattaren Derek Kolstad (skaparen av John Wick och kommande adaptioner av Hitman och Just Cause) berättade lite under en intervju med Collider, egentligen gällande hans kommande film Nobody, hur arbetet med serien har gått.

”Första säsongen har fått grönt ljus, och det kommer bli åtta avsnitt.”

Varje avsnitt kommer vara mellan 20 – 30 minuter och kommer behandla två olika tidslinjer.

”Jag gillar idén med kortare avsnitt. Jag gillar idén att följa två olika tidslinjer, att bli introducerad till en karaktär både vid dennes början och vart denne befinner sig nu.”

Kolstad förklarar varför han gillar kortare avsnitt med att ”Klockan kommer vara 23:40 och du tänker ’Ugh, jag vill ju bara se ett avsnitt till. Åh, 24 minuter? Cool.’ Jag vill koka ner det till enkla beståndsdelar.”

Än så länge vet vi inte vilken studio som ska animera serien, men Kolstad lovar att vi snart kommer att få veta. Gällande vad han hittills har sett säger han:

”Animationen är jävligt cool.”

Inte heller vet vi när vi kan förvänta oss en premiär. Enligt Kolstad verkar 2021 dock inte vara ett alternativ.

”De här sakerna, från idé till utförande, tar mellan 18 månader till två år. Mitt jobb kommer förmodligen vara klart inom sex månader tillsammans med de andra författarna. Trots det är du ändå alltid redo att köra, liksom, ’Det här funkar inte. Det här repliken suger. Skådespelaren vill göra något coolt.’ Men jag tror också på att, särskilt inom animation, om de har alla avsnitten tillgängliga i början av arbetet, så gör jag deras arbete enklare.”

Framtiden ser ljus ut för speladaptioner.


Vad för spel skulle ni vilja se bli gjorda till film eller serie?


Vad tycker du om denna nyhet? Skriv i kommentarsfältet nedan, eller maila dina tankar till oss på info@nordlivpodcast.se.

Källa: ”Collider

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar