Hem NyheterFilm/TV Nyheter Filmer att hålla utkik efter under Maj 2017!

Filmer att hålla utkik efter under Maj 2017!

av Redaktionen

Det kommer många filmer under 2017 och denna gång tittar vi på specifikt Maj månad. Vilka filmer kommer ni se?


10 Maj – King Arthur: Legend of the Sword

Varför ska vi hålla utkik efter denna?

Regissören Guy Ritchie´s snabba klippteknik och högoktaniga action är en udda fågel i sig. Men placera stilen under medeltiden med riddare och självaste kung Arthur och du får ett intressant koncept. Om det bär hela vägen är svårt att säga; men en sak är säker. Det kommer vara en speciell upplevelse!


17 Maj – Alien: Covenant

Varför ska vi hålla utkik efter denna?

Efter ’Prometheus’ så vill regissör Ridley Scott inte bara återta namnet ’Alien’; utan även dess skräck och utsatthet som man fann i originalfilmen. En ny besättning på rymdskeppet Covenant tar sig till en avlägsen planet i hopp om att finna ett nytt paradis. Men det de finner är allt annat än ett paradis. Snarare tvärtom. 

Huruvida Scott kommer lyckas med att ge publiken en ny ikonisk film eller inte, återstår att se, men med en och annan Xenomorph i faggorna, så lär det bli nagelbitande oavsett.


24 Maj – Pirates of the Caribbean – Salazars Revenge

Varför ska vi hålla utkik efter denna?

De två norska regissörerna Joachim Rønning & Espen Sandberg (Kon-tiki) ser ut att inte bara komma in med nya och sköna idéer. Men de har en av världens största franchises på sina händer. Och än en gång så blir det en effektfest utan dess like. Där Kapten Jack Sparrow försöker hitta Poseidons mytomspunna treudd för att på så sätt klara sig från den elake Kapten Salazar som vill ha hans huvud. Det blir som sagt intressant att se hur de två norska regissörerna tar sig an denna filmsvit. 

Men varför ändrades namnet på filmen i Sverige till ”Salazars Revenge”, från ”Dead men tell no lies”; när båda titlar ändå är på engelska…?


BUBBLARE!

9 Maj – Alien (Director´s cut)

Varför ska vi hålla utkik efter denna?

Innan Alien: Covenant finner sig på bioduken den 17 Maj, så kommer man även kunna njuta av originalet från 1979. Denna gastkramande skräckfilm håller i sanning än idag, och nu kommer biopubliken åter kunna se den (om än kort) på den stora duken. Så vill man få lite Alien-försmak innan Covenant, så är detta ett gyllene tillfälle.


Vilka filmer ser Du fram emot under Maj månad? Har vi missat någon? Skriv i kommentarsfältet dina tankar, alternativt maila oss på: info@nordlivpodcast.se

Du kanske också gillar