Hem NyheterFilm/TV Nyheter Avsnitt ur TV-serien baserad på The Last of Us kommer skilja sig rejält från spelen

Avsnitt ur TV-serien baserad på The Last of Us kommer skilja sig rejält från spelen

av Redaktionen

Arbetet med The Last of Us-serien verkar gå framåt, men det är en balansakt att få rätt.


Det kan vara svårt att fånga handling och berättarsätt när man tolkar en IP från ett format till ett annat, men enligt Neil Druckmann (exekutiv producent för serien och en av manusförfattarna och regissörerna bakom spelen) så verkar de ha hittat en balans.

”Vissa saker kommer hålla sig ganska nära. Det är kul att se min dialog från spelen i HBOs manus. Ibland skiljer de sig markant till en mycket bättre effekt eftersom vi har att göra med ett annat medium,” berättar han för IGN.

”Vi [Druckmann och seriens showrunner Craig Mazin (Chernobyl)] hade långa diskussioner om att första säsongen kommer behandla första spelet”, förklarade Duckmann, medan han även underströk att, ”handlingens underliggande filosofi” är väsentlig att få rätt i den nya adaptionen. Han poängterar även att de fokuserar på att få kärnan rätt, istället för att fixera vid det ytliga, såsom karaktärernas utstyrslar, etc.

HBO har varit ett stort stöd när det kommit till att fånga karaktärerna och deras historia, istället för att lägga vikt vid action och våld. Druckmann berättar att de bitarna är mer nödvändiga i ett spel eftersom publiken interagerar med världen, men att en serie öppnar upp nya möjligheter att bygga ut karaktärerna.

”Några av mina favoritavsnitt hittills har skiljts sig något otroligt från spelens handling. Jag kan inte vänta på att folk ska få se dem.”

Utöver detta får Druckmann hålla sig tystlåten. Han vill inte spoila något för de nyfikna, men han avslutar med att han nyligen fick se en av spelets ikoniska fiender komma till liv.

”Jag såg nyligen det första arbetet med Clickern och det är fantastiskt. Det är så coolt att se den här varelsen komma till liv.”

Än så länge har vi inget premiärdatum, och med tanke på hur läget i världen har sett ut ett tag nu kanske vi ska räkna med att serien släpps först under 2022. I rollerna som Joel och Ellie ser vi Padro Pascal (The Mandalorian) och Bella Ramsey (Game of Thrones).


Ser ni framemot serien?
Vad tror ni att de kommer förändra?


Vad tycker du om denna nyhet? Skriv i kommentarsfältet nedan, eller maila dina tankar till oss på info@nordlivpodcast.se.

Källa: ”IGN

 

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar