Hem NyheterSpelnyheter The Town of Light får ny Trailer.

The Town of Light får ny Trailer.

av Redaktionen

The Town of Light är ett psykologiskt äventyr där vi följer den unga kvinnan Renées jakt på sanningen. Hon utforskar Volterra Psychiatric Asylum i Tuscana, Italien, där hon spenderade många år i sin ungdom. Kommer hon få de svaren hon söker och få redan på vad som hände i hennes förflutna!?


Spelet baseras mycket på verkliga saker som har hänt, och på de psykologiska dramat som kan forma oss och ge frågor om sitt egna själv mående och hur Renées liv har formats av hennes tid på anstalten.

Här under så kan du se ett videoklipp där vi får höra Luca Dalcò (Studio Head, LKA.it) prata om tankarna bakom spelet, Renées bakgrundshistoria, likaså om karaktärskapelse och arbetet av temat psykisk sjukdom och hur man behandlar ett sådant känsligt ämne i spelform.

Personligen så är jag själv väldigt intresserad utav spelet, då det utforskar det psykologiska påverkningarna vi kan få av en traumatisk vistelse på ett mentalsjukhus. De frågor som man kan ställa sig själv efter att ha följt Renées jakt på vad som hände under hennes tid där. Många frågor som man vill ha svar på, och tanken att kunna få leta upp dom och faktiskt kunna reda ut allt som har hänt.


Är det här ett spel som kan intressera dig och vad är dina tankar om spelet? Skriv gärna dina tankar här nedanför eller alternativt maila in till oss på info@nordlivpodcast.se.

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar