Hem ArtiklarAnnat Nörderi Steve Ditko död | Skaparen av Doctor Strange och många andra Marvel hjältar

Steve Ditko död | Skaparen av Doctor Strange och många andra Marvel hjältar

av Redaktionen

Steve Ditko hittades död i sitt hem, där han gick bort, 90 år gammal.

Artisten Steve Ditko, som tillsammans med Stan Lee skapade Spider-Man, samt själv skapade Doctor Strange, har gått bort. Ingen dödsorsak har tillkännagivits, men han hittades död i sin lägenhet den 29 juni, och man tror han dog ungefär två dagar tidigare.

Det var Ditko som tog fram Spider-Mans utseende, hans webbskjutare, och den röd/blåa designen. Dessutom var han med och skapade klassiska karaktärer som Doctor Octopus, Sandman, the Lizard och Green Goblin. Men han är mest känd som artisten och författaren av Doctor Strange. En psykedelisk design på världar som var väldigt unikt för sin tid, och för hans tecknarstil, gjorde att Doctor Strange stod ut på fler än ett sätt.

Ditko kom att lämna Marvel i slutet av sextiotalet, av skäl som än idag inte är fullt kända. Men han kom att jobba för DC Comics och andra smärre små oberoende utgivare. Han kom att återvända till Marvel 1979 och fortsatte att jobba för dom som frilansare in på 1990-talet.

Han har skapat andra karaktärer som: Mr A, The Question, Hawk, och Creeper.

Steve Ditko kom att bli en eremit, och kom sällan ut i det publika ögat, även om han varit väldigt inflytelserik – vilket är tydligt i några av de tusentals tweets som skett sedan hans bortgång.

Ditko gifte sig aldrig och hade inte vid sin död några nära släktingar.

 


 

 


Vad tycker du om denna nyhet? Skriv i kommentarsfältet nedan, eller maila dina tankar till oss på info@nordlivpodcast.se.

Källa: ”HollywoodReporter

Du kanske också gillar