Hem NyheterFilm/TV Nyheter Ren magi i boxoffice för Doctor Strange!

Ren magi i boxoffice för Doctor Strange!

av Redaktionen

På kort tid så har Marvel’s senaste film ”Doctor Strange” gått förbi många av Marvel’s största filmer. Redan under premiärhelgen (i USA) så har Marvel’s senaste tillskott till MCU tjänat ungefärligen 85 miljoner dollar, vilket kan jämföras med andra topp debuter av Marvel; Thor (65,7 miljoner dollar), Captain America: The First Avenger (65,1 miljoner dollar) och Ant-Man (57.2 miljoner dollar). Det är uppenbart att trots att detta är uppe i den fjortonde i följden av Marvel rullar, så stannar inte penga tåget.

Många tillstyrker detta till att Marvel helt enkelt lärt sig att binda talangfulla regissörer, väletablerade karaktärsskådespelare och ha en (rent generellt) en hög nivå på sina manus. Mer eller mindre i alla fall.

Och med dessa siffror så kommer med säkerhet Marvel inte trappa ner förväntningarna på kommande rullar inom MCU; snarare tvärtom.

Doctor Strange öppnade också denna helg på ytterligare 22 länder, och inbringade totalt  uppskattningsvis 118.7 miljoner dollar, vilket ger den internationella totalen till hela 240.4 miljoner dollar och en global summa på 325.4 miljoner dollar. Doctor Strange har även blivit den största November releasen för IMAX någonsin, med en total på 35 miljoner dollar.

Så trots att vi kommit en bra in i Marvel’s MCU, så tyder inget på att det börjar ta slut på kreativitet och skaparglädje. Snarare tvärtom, så siktar Marvel (och indirekt Disney) in sig på att göra ännu bättre filmer de kommande åren. Det är helt enkelt en riktigt bra tid för oss superhjälte fantaster!

doctor-strange-movie-composer-cumberbatch

Ren magi tänker nog Cumberbatch på väg till banken 😉

Källa: Comingsoon

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar