Hem NyheterLeksaker - Samlarobjekt PAC-Man i Legoformat!

PAC-Man i Legoformat!

Arkadälskarnas favorit i LEGO format?

av Redaktionen

I ett nytt samarbete mellan Bandai Namco och LEGO, får ett klassiskt arkadspel en LEGO byggsats som lär locka mången nostalgisk spelare!


Ett nytt LEGO Icons PAC-MAN Arcade-set har visats upp, och är en detaljerad återskapning av det klassiska 80-talets arkadspel. Något som säkerligen kommer vara ett hett eftertraktat LEGO-set för både retrospelare såväl som samlare i allmänhet.

Ursprungligen släpptes PAC-MAN den 22 maj 1980 av Bandai Namco Entertainment Inc. (tidigare Namco) i Japan, PAC-MAN blev en kulturell ikon. Efter 40 år av att ha varit en del av popkulturen över hela världen genom spel, TV-program, musik och mer, har LEGO Group startat ett samarbete med Bandai Namco för att återföra 80-talsklassikern i LEGO form.  

Den nya LEGO-designen visar en arkadversion av PAC-MAN och låter dig återskapa några av spelets legendariska spökmumsande rörelser. Dessutom kan byggare skapa stora färgglada legoversioner av PAC-MAN, BLINKY och CLYDE som roterar på en bas, och kan visas ovanpå skåpet eller separat.

Du ska även kunna tända upp myntfacket, plus att det finns en liten vinjett av en kvinnlig minifigur som spelar PAC-MAN på en arkad, gömd inuti skåpet.

LITE ROLIG FAKTA:

·       PAC-MAN är gul, eftersom designern Mr. Iwatani inspirerades av den ikoniska gula LEGO-klossen.

·       Karaktärsformen är baserad på en pizza där en sektion saknas.

·       Spelet släpptes i Japan den 29 juni 1980 – innan det gjordes tillgängligt i resten av världen.

·       En PAC-MAN tecknad hit dök upp på TV-skärmar på 80-talet.

·       Buckner & Garcia släppte hitsingeln ”PAC-MAN Fever”, vilket gick så högt som 9:e plats på Billboards Hot 100-lista i mars 1982.

·       1993 blev Billy Mitchell från Florida den första personen som någonsin uppnått spelets ’perfect score’ på 3 333 360 poäng. För att uppnå ett perfekt resultat måste spelaren klara alla 256 steg utan en enda miss, och konsumera alla PAC-DOTs, frukter och spöken (konsumera 4 spöken med varje POWER PELLET).

·       Som ett erkännande av PAC-MANs release från 1980, där det installerade 293 822 arkadenheter inom 7 år, erkände Guinness World Records spelet som det ”mest framgångsrika myntstyrda spelet” i världen.

 

Sven Franic, LEGO Designer, beskriver processen med att designa den nya uppsättningen: ”Det var en kulturell ikon under de senaste 40 åren, det var en fröjd att få PAC-MAN till livet. Vi letar alltid efter nya och spännande sätt att ta med sig klassiska spelupplevelser till livet. Vårt team av begåvade designers arbetade outtröttligt för att fånga essensen av den älskade PAC-MAN arkadmaskinen i tegelform, från PAC-MAN själv till den färgstarka, labyrintliknande miljön han lever i. Varje detalj övervägdes noggrant och skapad, vilket resulterar i en unik LEGO-skapelse som fångar magin i originalspelet samtidigt som den lägger till en lekfull ny twist och ett par påskägg – i äkta videospelsstil. Vi är glada över att få dela denna otroliga konstruktion med världen och kan inte vänta med att se glädjen det ger fans i alla åldrar.”

LEGO VIP-medlemmar kommer att ha tidig tillgång att köpa LEGO PAC-MAN Arcade-setet från 1 Juni 2023 från LEGO.com/PAC-MAN och LEGO Stores, eller tillgängligt för alla från 4 juni 2023 till det rekommenderade priset på 269,99 USD / 269,99 € / 229,99 GBP.

YTTERLIGARE PRODUKTINFO: LEGO® PAC-MAN Arcade Machine Set (SKU: 10323    

·       Ålder – 18+ 

·       Modellen mäter: 12,5 tum (32 cm) hög, 10 tum (25 cm) bred och 7 tum (17 cm) djup

·       2 650 stycken

·       Pris: 269,99 USD / 269,99 € / 229,99 GBP

·       Nyckelfunktioner och funktioner inkluderar:

·       3 ikoniska PAC-MAN-figurer.

·       1 ljus tegelsten som lyser upp området där du sätter in myntet.

·       En liten vinjett av en minifigur (kvinna) som spelar PAC-MAN på en arkad gömd inuti skåpet.


Du kanske också gillar

Lämna en kommentar