Hem NyheterSpelnyheter Microsoft snackar Scorpio i 4K!

Microsoft snackar Scorpio i 4K!

av Redaktionen

I nuläget finns Xbox One Slim ute, och Playstation 4 Pro är på väg, och med båda pratas det vitt och brett om 4K. Men många gamers rackar ner på båda, då de helt enkelt inte kan/kommer kunna visa native 4K upplösning. Utan att de istället skalar upp till sagda upplösning. Men nu har Microsoft tagit till orda, eller rättare sagt deras publishing manager Shannon Loftis. Hon sa i en intervju med USA Today:

Any games we’re making that we’re launching in the Scorpio time frame, we’re making sure they can natively render at 4K.

Detta uttalande är intressant av flera anledningar. Det första är att de bekräftar att konsolen faktiskt kommer kunna ge ut 4K med sin egen hårdvara. Vilket är imponerande i sig. Men en annan fråga är, vad kan denna konsol komma att kosta?

Detta då en dator i dagens läge som ska klara 4K ligger i kostnad på över 15000 kr, och även om det är minst ett år kvar, så är det tvivelaktigt att Microsoft kan förvänta sig enorma prisskillnader vad gäller komponenter. Det tredje intressanta för övrigt, är att så här efter Sonys Playstation 4 Pro utannonsering, så kommer Microsoft med en respons. Det är förvisso ett bra tag kvar innan deras konsol kommer, men man blir ändå bra nyfiken på vad den kan tänkas innehålla.

Men slutligen; Vilka beståndsdelar tror ni Scorpion har, och hur ska Microsoft få ner pris såväl som få upp prestanda i sin kommande konsol?

Hur man än ser på det, så ska det bli intressant och se om Sony gör någon motreaktion på detta. Vem vet, Playstation 4 Pro Ultra kanske dyker upp 😉

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar