Hem NyheterSpelnyheter Korea spår enorm ekonomisk förlust | Allt på grund av WHOs klassificering av spelberoende som sjukdom

Korea spår enorm ekonomisk förlust | Allt på grund av WHOs klassificering av spelberoende som sjukdom

av Redaktionen

Korea väntar stora förluster!

När den globala världshälsoorganisationen WHO klassificerar spelberoende som sjukdom, så ser Korea ut att förlora mer än nio miljarder dollar! Seoul protesterade redan tydligt detta val i måndags när de kontaktade ”World Health Organisation” i ett brev, beskrivande andra faktorer som kan ligga till grund för sådana beteenden som missbruk av denna typ.

Att erkänna tv-spelsmissbruk som en sjukdom skulle kosta Syd Korea, där många spel är enormt populära, inte bara i hemmet utan på tv och som kulturform – upp till nästan nio och en halv miljarder dollar i förlorade inkomster. Detta efter en ny akademisk undersökning.

Undersökningen som leddes av en professor i industriell teknik på Seouls Nationella universitet, vid namn Lee Deok-joo påvisade detta efter att följt de normer som världshälsoorganisationen beskrivit.

Rapporten visade på att Syd Koreas ekonomi skulle ta en stor finansiell smäll över en period av tre or om denna ”sjukdom” blev officiellt erkänd. Allt med en avslutning, där de förväntade sig en förlust på 1.1 biljoner i sin egen valuta Won vid det tredje året.

I nuläget så har regeringen i Sydkorea även påbörjat kontakt mot WHO, men frågan är huruvida det är för lite, för sent. Berättelsen kommer fortskrida, och vi får följa dels hur det går för beslutet i sig, om det potentiellt kan ändras, eller för den delen utvecklingen för Sydkorea.


Vad tycker du om denna nyhet? Skriv i kommentarsfältet nedan, eller maila dina tankar till oss på info@nordlivpodcast.se.

Källa: ”This Week in Asia

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar