Fashion Police Squad

Den enkla vägen till ett stylish liv!

av Peter Lindqvist

Livet som polis är inte alltid glamouröst. Men i detta spelet är det allt som räknas. Så dra på dina glitterskor och tryck ner dig i din gamla balklänning! Nu letar vi upp stadens riktiga offer: modemissarna!


Som polis i staden Trendopolis är varje dag en oändlig kamp mot människor som inte vet hur de klär sig med stil och det är ditt jobb att stoppa dem. Eller rättare sagt är det ditt jobb att visa dem hur mode egentligen ska gå till. Till din hjälp har du ett paintballgevär, som sätter färg på de gråa, trista män i sina gråa, trista kostymer som hänger runt på stadens gator utan mening eller mål med livet.. Du har ett maskingevär som istället för kulor, skjuter iväg nålar på de män som har för stora kostymer på sig. Detta nålgevär fungerar också alldeles utmärkt för att tvinga ”Karen” att ta sig ur sin klänning som hon har gjort av den överblivna potatissäcken, för att förvandlas till den fantastiska skönhet som hon egentligen är. Det finns såpbubblevapen för att ta ner de där som är alldeles för heta för tillvaron och såklart får vi inte glömma turisten. Ni vet han som springer runt med en kamera i högsta hugg och STRUMPOR I SANDALERNA! Det enda som biter på ett sådant modebrott? Du gissade rätt. En trädgårdstomte.

Du behöver självklart hjälp i form av skyddsutrustning och hälsa. I Fashion Police Squad är det inte så simpelt som ett enkelt plåster. Här dricker du istället mocktails (did you just pick that up from the ground and drink it?) för att få hälsa och plockar upp flugor och guldklockor för att få lite mer swag (eller armour, som vi mer känner det som). När det blir riktigt knivigt och fienderna blir för många, kan du förhoppningsvis aktivera din Ultimate, beroende på om du har fyllt din mätare eller inte. Detta görs helt enkelt genom att du skjuter dina fiender. Ju fler fiender du besegrar, desto snabbare fylls din mätare upp. Din övermänskliga förmåga dyker upp i form av en Fab Slab Glove, som du använder för att – ursäkta mig – bitchslap:a dina fiender så de blir moderiktiga igen.

Du börjar spelet med ditt paintballgevär, 2DYE-4 Elite, för att låsa upp fler vapen ju längre in i spelet du kommer. Hela tiden är du påhejad av dina offer, där de tackar dig för att du har hjälpt dem ur deras mode-misär och en hejar-röst som ropar ”Sexy” och ”That’s hot” för att du ska peppas till att spela vidare. Bakom kulisserna finns också den mystiska figuren ”Deep Coat” som kanske, eller kanske inte, är på din sida.

Spelet har en bra känsla i styrningen och grafiken är sådär dumt charmig, som pixlade spel är nuförtiden. Ljudbilden smattras av one-liners i samma takt som du avfyrar dina vapen och tillför kanske inget extraordinärt till scenen. I bakgrunden hör du hela tiden den klassiska 80-tals arkadspelmusiken á la Out Run som faktiskt binder ihop de olika banorna på ett bra sätt. Som helhet är det egentligen inget dåligt spel, utan bjuder på lite humor och lite underhållning blandat med action och hyfsat manus. Det kanske till och med kan vara ett bra spel för dig som inte är så hemma på det där med first person shooters. Däremot kanske det inte är ett spel som du sträckspelar, eller kanske ens kommer ihåg om du inte har spelat det på en vecka eller två.

Jag ska villigt erkänna att jag till en början var fängslad. Det var lite smådumt och lite småroligt. Det första som händer när du startar spelet är att du får en achievement, vilket jag skrattade för mig själv åt. Ordvitsarna löser av varandra och humorn är, om inte på topp, så i alla fall halvvägs till mitten. Men det blir tröttsamt relativt fort. Spelet är repetitivt och klyschorna klarar inte av att hålla den initiala charmen uppe en längre spelperiod. Allt som allt tog det mig ungefär nio timmar att spela färdigt spelet, varav de sista fyra var riktigt jobbiga att härda ut stundtals. Kortfattat kan jag väl säga att det inte är ett spel som kommer att slå några säljrekord. Men det var underhållande tills jag insåg att jag hellre spelar Duke Nukem igen.


Specifikation

Denna recension baseras på Xbox versionen.
Spelet finns även till PC, Playstation och Nintendo Switch.

Fashion Police Squad. Lägsta pris 199 kronor på xbox store.

Recensionsex tillhandahållet av No More Robots.
Tillhandahållaren av spelet har inget inflytande över artikelns innehåll.

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar