Hem NyheterBoktips/Nyheter Boktips: The Name of the Wind av Patrick Rothfuss

Boktips: The Name of the Wind av Patrick Rothfuss

av Redaktionen

Jag älskar böcker. Speciellt fantasy böcker. Det är något väldigt annorunda med att läsa fantasy böcker i jämförelse med andra genres som gör att jag alltid kommer tillbaka till just fantasy. I och med detta, så tar jag mig ibland stunden att rekommendera böcker till vänner som också gillar fantasy. Så varför inte här med!

The Name of the Wind är första boken i Kingkiller Chronicles serien, där det för nuvarande finns två böcker med en tredje på väg. Den handlar om Kvothe, en rödhårig nästintill mytomspunnen hjälte som lämnat äventyrens väg och slagit sig ner som en anonym värdshusägare. Han blir uppsökt av en man som kallas Chronicler, och ombeds berätta den verkliga historien om sitt liv. Det finns en myriad av sagor, legender, och historier om Kvothes liv, och Chronicler vill ha reda på vad som är den sanna versionen. Kvothe går med på detta, och börja berätta…

Jag har svårt att sätta fingert på exakt vad det är som gör The Name of the Wind så tilltalande, men från första stunden var jag hooked! Karaktärerna känns levande, historien är på många ställen cliché, men ändå inte. Den tar välkända berättelsebegrepp, och tar dem an på ett nytt sätt.

Gillar man fantasy, eller bara bra historier, så borde man definitivt ta en titt på The Name of the Wind!

Låter detta som något för dig, eller har du redan läst den och vill dela med dig om vad du tycker, så ta och lämna en kommentar nedan, eller maila in till oss på info@nordlivpodcast.se!

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar