Hem NyheterSpelnyheter Starbreeze i trubbel | Konkurs inte otänkbart!

Starbreeze i trubbel | Konkurs inte otänkbart!

av Redaktionen

Efter OVERKILL´S The Walking Dead så ser det illa ut!

Veteranstudion Starbreeze (bakom spel som Payday, The Chronicles of Riddick) ligger illa till efter de helt sonika behövt kasta ut målet för ett bra resultat under nästa år. Med andra ord har de varnat för att resultatet som tidigare satts upp rent målmässigt inte längre ligger kvar, samt skapat ett program för att sänka kostnaderna och fokusera mer specifikt på kärnverksamheten. Om detta innebär att de skär ner på personal eller rent av säljer av tillgångar/IPs återstår att se.

Varför det är på detta sätt, står till stor del för att de initiala försäljningssiffrorna för Overkills The Walking Dead var lägre än prognosen, och framförallt försäljningen i stället var mer fokuserad på lågprisländer som Kina och Ryssland. Detta är i alla fall det som framkommer i det pressmeddelande som de gett ut.

Under denna period har även Starbreeze aktie fallit hårt, och utöver det tapp de gjort på nästan 50% i aktievärde, så har nu de senaste dagarnas aktiekurva visat fortsatt fall. 

Utöver att de sålt dåligt med sitt senaste spel, så har dessutom licensavgifter på 10 miljoner dollar eller cirka 90 miljoner kronor från 505 Games även adderat till eländet, vilket ska intäktsföras först efter det fjärde kvartalet. 

Vi hoppas självklart att de lyckas lösa detta på ett eller annat sätt och givetvis att ingen personal behöver gå – men det ser i nuläget väldigt illa ut.


Vad tycker du om denna nyhet? Skriv i kommentarsfältet nedan, eller maila dina tankar till oss på info@nordlivpodcast.se.

Källa: ”Dagens IndustriPrivata Affärer

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar