Hem Personligt på Nördliv! Nördliv Riggen v.1.0 | Vår testdator

Nördliv Riggen v.1.0 | Vår testdator

av Redaktionen

I transparensens tecken vill vi belysa den testdator som vi med olika tillverkare fått möjlighet att sätta samman. Denna dator står som grundstomme i alla recensioner, tillsammans med vår redaktions individuella datorer (se “Om sidan” för vad vi sitter på för datorer).

Med hjälp från flertalet tillverkare, så har vi alltså sammanställt vår första testrigg – Nördliv riggen, vilket ska hjälpa redaktionen i de PC spelsrecensioner som komma skall. Detta är vad datorn i denna första version består av:


Moderkort
ROG Strix Z270E Gaming – Pris 2190 kr
Z270E har en bra kombination av framtidssäkring såväl som väldigt bra funktioner med på köpet. Trådlöst moderkort med bra busshastigheter.

CPU
Intel i5-7600K – Pris 2239 kr

CPU Fläkt
Noctua NH-D15
 – Pris 839 kr

Ramminne
Crucial DDR4 8×2 2666mhz
 – Pris 1788 kr

Grafikkort
ASUS ROG Strix Geforce GTX 1060 6Gb – Pris 3799 kr

Chassi
Cooler Master Silencio S600
Pris 1051 kr

Nätagg
Fractal Design – Integra M 650W PSU – Pris 749 kr

Hårddisk
Samsung V-NAND SSD 850 EVO 250GB – Pris 888 kr

Totalpris: 13377 kr (2018-08-01 – Pris kan variera p.g.a tillfrågan)


Idén med denna första iteration av Nördliv riggen är tänkt att agera “baseline” för samtliga kommande recensioner, och framförallt vara startpunkt i framtida hårdvarurecensioner. Med en uppsättning som denna finner vi den bäst representerar gemene mans datoruppsättning, med en blandning av produkter som varken är i låg eller hög änden av spektrumet. Utan istället kan representera en “middle-of-the-road” spelares datorkonfiguration. En dator som på pappret har en bra prestanda, men utan överdrivna specs. Dessutom så är dess grund i moderkort framtidssäker och överklockbar med bra BIOS.


Stort tack till våra samarbetspartners och sponsorer för möjligheten samt tillgången till ett antal av ovanstående produkter. Tack till ASUS, Noctua, Crucial och NZXT.

Obs. samtliga recensioners samarbetspartners/sponsorer har inget inflytande över eventuella recensioner/artiklar komna från ovanstående produkter.

0 kommentera

Du kanske också gillar