Hem NyheterFilm/TV Nyheter Stephen Kings ’IT’ slår nya rekord!

Stephen Kings ’IT’ slår nya rekord!

av Redaktionen

De flesta springer åt motsatt håll när de ser en skrämmande clown, men i detta fall är situationen tvärtom. Publiken har verkligen flockats framför senaste Stephen King filmen ’IT’.

Filmen ’IT’ ger verkligen filmbranschen något att tänka över, då det är den största öppningen av en skräckfilm genom tiderna. Globalt har den under tre dagar tjänat in 179,2 miljoner dollar; med 117,2 miljoner bara i Staterna. Men listan av rekord fortsätter, när den även är den även får den största öppningshelgen någonsin för en R-rated film, den tredje största öppningen under 2017 och även de absolut högsta öppningen av en film i september månad. Listan fortsätter, och en sak är säker, ingen skräms bort från biograferna trots sitt till synes läskiga innehåll.

Filmen som är regisserad av Andrés Muschietti (Mama), numera ’IT’-stjärnan Bill Skarsgård som historiens skurk, clownen Pennywise. En ensemble av unga skådespelare förstärker också filmen; Jaeden Lieberher (Midnight Special), Jeremy Ray Taylor (Alvin och Chipmunks: The Road Chip), Sophia Lillis (37), Finn Wolfhard (Tv-serien ’Stranger Things’), Wyatt Oleff (Guardians of the Galaxy), Chosen Jacobs (kommande ’Cops and Robbers’), Jack Dylan Grazer (Tales of Halloween) och Nicholas Hamilton (Captain Fantastic). En uppföljare till IT är redan op gång med med Gary Dauberman som skriver manuset. Regissören Muschietti förväntas komma tillbaka till uppföljaren, även om han ännu inte tecknat en överenskommelse.


I Sverige har filmen premiär (Ej IMAX som hade premiär 9 September) den 13 September. Kommer du gå och se den? Och Om du sett den när du läser detta, vad tyckte du? 

Skriv i kommentarsfältet nedan, eller maila dina tankar till oss på info@nordlivpodcast.se.

Källa: ”ComingSoon” – ”Boxofficemojo

 

Du kanske också gillar