Hem NyheterFilm/TV Nyheter Green Book | Trailer

Green Book | Trailer

av Redaktionen

Ännu en feelgood film ser ut att komma –  men verkar den intressant för dig?

En arbetarklass italiensk-amerikansk dörrvakt blir föraren till en afroamerikansk klassisk pianist på en turné på arenor genom 1960-talets amerikanska södern. I rollerna ser vi Viggo Mortensen (Sagan om Ringen, Captain Fantastic) och Mahershala Ali (Moonlight, Luke Cage) som det omaka paret som paras ihop. Filmen har bra med potential, och har ännu ej ett svenskt premiärdatum.

Intressant nog är det satt att regisseras av Peter Farrelly, mest känd för skruvade komedier (Den där Mary, Dum och dummare, Kingpin m.fl.). Namnet på filmen härstammar från ”The Negro Motorist Green Book” – en guidebok för afroamerikanska ”roadtrippers”, som användes primärt mellan åren 1936 till 1966 under tiden för Jim Crow lagar. Detta var under en period där icke-vita var öppet diskriminerade – där denna bok kom väl till pass för att hitta de bästa vägarna genom landet. Den kallades i folkmun för ”The Green Book”.


Vad tycker du om denna trailer? Skriv i kommentarsfältet nedan, eller maila dina tankar till oss på info@nordlivpodcast.se.

 

Du kanske också gillar