Hem ArtiklarYouTube Tips Tips | Youtubeintervju med Jennifer Tilly

Tips | Youtubeintervju med Jennifer Tilly

av Redaktionen

Då vi gärna vill prompta intressanta intervjuer och (i detta fall) aktriser, så har Filmtopp.se haft nöjet att träffa Oscarsnominerade Jennifer Tilly inför premiären av Cult of Chucky, lagom till Halloween. En skådespelerska som har jobbat med flera av vår tids största filmskapare, däribland Terry Gilliam, Oliver Stone, syskonen Wachowski och Woody Allen. Under åren har hon poppat upp i fyra filmer om den onda dockan “Chucky” och nu har ni möjligheten att själva höra henne berätta om några av aspekterna till hur hon kom till att medverka.

Vägen till toppen var krokig men 1994 chockade hon sin manager morgonen efter att Oscarsnomineringarna hade klargjorts och skrek att hon hade blivit nominerad i kategorin Bästa kvinnliga biroll för “Kulregn över Broadway” – en galen komedi om en kämpande manusförfattare som tvingas sätta upp en pjäs åt en gangsters talanglösa hustru. I rollen som den talanglösa såg vi Jennifer själv. Filmbolaget hade inte jobbat särskilt hårt för att få henne nominerad och hon fick själv dra kampanjens stora lass.

Mitt i detta virrvarr gjorde Jennifer Tilly det märkliga valet att börja figurera i Chucky-filmerna. Det var först i Bride of Chucky (1998) som hon gjorde entré och under åren har hon återvänt i rollen som Chuckys “brud” Tiffany fyra gånger.

Nåväl, luta dig tillbaka och njut av hur Jennifer själv berättar om sin karriärs vändningar, att jobba med Woody Allen och sin kärlek till Chucky. Är du också ett fan av humor och skräck? Gillar man specifikt skräck, så är även ett tips den lista som Filmtopp gjort på de bästa skräckfilmerna, skulle du vara ute efter filmtips i genren.

 [youtube link=”https://www.youtube.com/watch?v=wrMCmkJMDi0″ width=”1200″ height=”480″]

Du kanske också gillar