Hem ArtiklarYouTube Tips Youtubetips! TV-Spelsmusik på orgel med Ulla Olsson

Youtubetips! TV-Spelsmusik på orgel med Ulla Olsson

av Redaktionen

Ulla Olsson är en organist som tar sig an TV-spelsvärldens mest ikoniska symfonier. Iklädd gothkläder spelandes kyrkorgel, så kan man minst sagt säga att hon är nischad. Och det på ett underbart sätt.

Ulla framför låtar från bland annat Zelda och Castlevania, i allt från kyrkor till spelmässor till Midnattslopp. Allt medan hon bär sina (numera) karakteristiska spetsvantar, tyllkjolar och korsetter medan hon framför sina musik stycken.

Ulla säger i sina egna ord detta; om vad som fick henne att börja med denna typ av musik:
”En kollega som är operasångare och Zelda-frälst visade mig musiken och tyckte att det skulle vara grymt på orgel. Jag testade att arrangera upp ’main theme’, och sen har det rullat på. Jag fortsatte med Castlevania och nu senast Super Mario Galaxy. Jag har kollat igenom massor av walkthroughs för att kunna fånga stämningarna. Orgel och spel är magiskt. Det blir ett verktyg att förflytta sig genom fantasi och verklighet här och nu”

Till dags dato, har Ulla har släppt två album (varav det senaste från 2014, ”Twilight Queen – 8bit Era Meets 19th Century Cathedral Organ”, fick finfin uppmärksamhet och recensioner) och har medverkat i både bloggar, tidningar och i Kulturnyheterna på SVT. Idag är hon aktuell med sina nya video Super Mario Galaxy, där hon framför Super Mario-musiken i en miljö som är en kopia av spelets banor.

[youtube link=”https://www.youtube.com/watch?v=r4CvbTlIc-k” width=”1200″ height=”480″]

Hitta henne på Spotify här! – Läs även mer om henne på hennes hemsida: http://www.iguanamusik.se/


Du kanske också gillar

Lämna en kommentar