Hem NyheterSpelnyheter The Ballad Singer | Nytt narrativt spel på gång till Steam!

The Ballad Singer | Nytt narrativt spel på gång till Steam!

av Redaktionen
Blanda ihop RPGs, visuella romaner, spelböcker och klassiska ”gör-ditt-eget-äventyr” upplevelser!

The Ballad Singer – en narrativ och grafisk upplevelse kommer till Steam på den 27 September. Förvisso är det då i ”early access”, med en slutgiltig version i November, men för de som gillar den här typen av spel, så kan det vara värt att titta in.


I singelspelarkampanjen spelar du som en av de fyra huvudpersonerna, på deras äventyr i landet Hesperia. Döden är verkligen inte slutet på spelet, utan innebär istället en ny start, eftersom du  får chansen att använda en annan hjälte i en värld som påverkas av din tidigare karaktär.
Spelets unika ”Domino System” är det som låter dig leva tusentals olika berättelser inom The Ballad Singer. Dessa vägar kommer att förändras beroende på dina handlingar, de karaktärer du valt och deras framsteg eller misslyckanden. Detta förgreningssystem är baserat på kaosteori, där en liten förändring ofta leder till oväntade konsekvenser som kan påverka alla karaktärer. Varje händelse resulterar i antal konsekvenser som påverkar hela Hesperia-världen och förändrar hela spelets ekosystem.

”Vi vill tacka de över 1.100 Kickstarter-backarna till The Ballad Singer, eftersom det är på grund av dem som vi lyckats lyckas med i kampanjen och lanserar på Steam. Vi vet att det är svårt att gå från en kampanj till Kickstarter till offentlig release, så vi är ännu mer stolta och tacksamma för våra backers ”, säger Riccardo Bandera, Projektledare, Curtel Games. ”The Ballad Singer spelupplevelse är mycket speciell, med alla olika berättande vägar som vi skapat, kommer varje spelare att ha en unik och personlig upplevelse. Oavsett om du uppnår ett av sista stegen eller inte, kommer du att ha byggt en -y-kind och spännande upplevelse! ”

Funktionerna av The Ballad Singer inkluderar:
– Fyra hjältar med olika berättelser
– Asymmetriska historier som sammanflätar med varandra
– Under en enda genomspelning med en karaktär kommer upprepa ett slagsmål två gånger.
– Dina val spelar verkligen roll, du kan helt ändra hjältarnas öde genom dina beslut.
– Tre grader av utmaning: Undvik döden och upprepa dödliga val genom kraftfulla artefakter;
– Replayability: bara genom att spela The Ballad Singer kommer du kunna upptäcka de olika beslutsvägarna som finns för varje hjälte.
– Domino System: Ett val i de första minuterna av spelet kan få starka följder under hela äventyrets gång.
– Fullt berättad historia, över 400 000 ord och 40 timmars taltid.
– Mer än 700 HD-illustrationer;
– Över 40 musikspår
– 400 olika detaljerade dödsfall
– Döden är en del av berättelsen, så det finns inget ”Game Over”. När en karaktär du spelar dör, spelar du som en ny hjälte, inom samma historia.

Ballad Singer kommer att finnas tillgänglig på Steam Store 27 september för 19,99 euro på:


Vad tycker du om denna nyhet? Skriv i kommentarsfältet nedan, eller maila dina tankar till oss på info@nordlivpodcast.se.

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar