Hem NyheterSpelnyheter Call of Cthulhu | Gameplay Trailer #2

Call of Cthulhu | Gameplay Trailer #2

av Redaktionen

Tentakelskoj i gameplayformat? Det kommande Cthulhu spelet har nu fått en ny gameplaytrailer, som mer ingående visar upp spelets kvaliteter.

Call of Cthulhu, den officiella spelversionen av Chaosiums tabletop RPG, släpps 30 oktober på PlayStation 4, XBOX One och PC.

I den privata undersökaren Edward Pierces strävan att avslöja sanningen måste spelare förlita sig på en mängd olika uppgraderbara färdigheter för att undkomma döden. Färdigheterna ”Spot Hide” and ”Investigation” låter spelarna avslöja fler ledtrådar och dra mer meningsfulla slutsatser, låsa upp fler frågor att ställa i dialoger. Övertyga den misstrodda lokalbefolkningen i Darkwater till att avslöja vad de vet kommer att kräva kunskaper i färdigheterna ”Eloquence” och ”Psychology”. Pierce kan även öka sin styrka, vilket också kommer till nytta när mer brutal kraft är nödvändig, eller om man rentav bara behöver skrämma människor till att ge information. Kompetens inom medicin och ockultism, förbättrad endast genom att upptäcka unika böcker och artefakter under hela spelet, kan ge ytterligare insikt – men kunskap kan vara en förbannelse i Call of Cthulhu. Ju mer galenskap som utsätts för vår hjälte Pierce, desto mer förhindrar det hans förmågor – exempelvis hans förmåga i att dra logiska slutsatser.

Pierce är bara en dödlig man, med få allierade i en avlägsen, ogästvänlig miljö. Oavsett om de är dödliga motståndare eller fiender vars blotta existens är bortom mänsklig förståelse, så ska spelet enligt Focus Home erbjuda ett spel där fysiskt motstånd vanligtvis inte ett alternativ. Att få ut det mesta av Pierces uppsättning av färdigheter, tillsammans med ”subterfuge” och ”stealth”, är avgörande.

Call of Cthulhu kommer för PlayStation 4, Xbox One och PC (endast digital) den 30 oktober.


Vad tycker du om denna nyhet? Skriv i kommentarsfältet nedan, eller maila dina tankar till oss på info@nordlivpodcast.se.

Källa: ”Focus Home Interactive”

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar