Hem NyheterE3E3 2018 Sony Playstation – Lågmält, bra fokus men varför inga datum? | Fredriks reflektioner #E32018

Sony Playstation – Lågmält, bra fokus men varför inga datum? | Fredriks reflektioner #E32018

av Redaktionen

Sony ville öka myshetsfaktorn med sin konferens, men kändes bara som en katt kring het gröt i viss mån…

Sony konferensen gick av stapeln och spel som är värda att påpeka är:

The Last of Us Part II, Ghost of Tsushima, Control, Resident Evil 2 Remake, Trover Saves the Universe, Kingdom Hearts III, Death Stranding, Nioh 2 och Marvel’s Spider-Man.

Lugnt och ledigt…

Konferensen i sig var välgjord, och tillät oss se mer av de fyra huvudspel som Sony på förhand sagt de skulle fokusera på. Men för att fokusera så mycket på bara fyra spel, så var det (för många av oss spelare iaf) överraskande tomt på releasedatum? I och med att Spider-Man redan innan hade fått datum, så var det ”bara” Resident Evil 2 remaken (25 Jan 2019) som stod ut. En kul utannonsering, men inte en av de jag ville mest få ett datum på. 

Äntligen såg vi mer av Ghost of Tsushima, och oj vad coolt det ser ut att bli. Miljöerna, tidsperioden, strider och story är sjukt intressant, och var för mig egentligen det största på konferensen. Ja, till och med mer än The Last of Us Part II. Death Stranding var fortsatt märklig, även om vi (tror jag; svårt att veta med det spelet) fick se gameplay-ish. TLOU2 är självklart intressant, men jag kände mig relativt mätt med första spelet; men kommer absolut följa spelets framsteg…

…men när kommer spelen?

Precis som med PC Gaming Show så saknades releasedatum. Men till skillnad från PC Gaming Show, så hade som sagt Sony ändå sagt att de skulle fokusera på dessa spel. Om man fokuserar så stort, och dessutom har mer video, så antar jag ändå att de är nära nog klara. Varför fokusera så stort på de annars? Men ändå saknades releasedatumen? Märkligt, och fick mig att tappa intresset lite för konferensen överlag.

Tack och lov, så var det två små ljusglimtar här; Nioh 2 blev utannonserat och framförallt Remedys kommande Control. Ett spel med Courtney Hope (som var med i Quantum Break); och med tanke på telekinesis, så trodde jag att detta var en spin-off till QB. Förvisso kan det fortfarande vara så, men det kändes inte så riktigt…. Med tanke på att Quantum Break var ett Microsoft exklusivt spel, så antar jag dock att så inte är fallet.

I övrigt så var det över ganska fort….och utan datum så finns det inte mycket att säga, än att spelen självklart ser välgjorda och ambitiösa ut….

 

Se vår samlingssida, för video på denna konferens och de övriga!

 


Vad tycker du om Sony konferensen? Maila dina tankar till oss på info@nordlivpodcast.se eller skriv till oss på Twitter @nordlivse

Du kanske också gillar