Hem NyheterFilm/TV Nyheter Skönheten och Odjuret slår box-office rekord!

Skönheten och Odjuret slår box-office rekord!

av Redaktionen

Att Skönheten och Odjuret skulle få en bra start var det nog få som tvivlade på. Men nu står det klart att de sätter rekord för mars månad, med en debut på 350 miljoner dollar.

Filmen slår fjolårets mars release av Batman v Superman: Dawn of Justice som då tjänade in 166 miljoner dollar i USA, mot Skönheten och Odjuret som debuterade på 170 miljoner dollar. Skönheten och Odjuret är dessutom Disneys högsta inhemska (USA) debut någonsin för en live-action titel och deras sjunde största debut all-time. Utanför USA så är det för övrigt den högsta debuten någonsin och är dessutom den sjunde Disney filmen (all-time) som vid release öppnar för över 150 miljoner dollar.

Gjord för en budget på 160 miljoner dollar (ej inräknat PR), så är det sannerligen en bra start, med tanke på att den tjänade ihop sin kostnad bara vid release.

”Skönheten och Odjuret”s resultat från viktiga internationella marknader (I dollar):

Kina $ 44.8M
UK $ 22.8M
Korea $ 11,9
Mexiko $ 11,6
Tyskland $ 10,7
Brasilien $ 10,4
Italien $ till 7,6
Ryssland $ 6.0M
Filippinerna $ 5,9
Spanien $, 5,8 milj
Hong Kong $ 3,2
Indonesien $ 3,2

Det är tydligt att Disneys live-action modell verkligen börjar fungera och med tidigare titlar som Djungelboken och Askungen så cementerar detta antagligen att vi med säkerhet får se fler adaptioner av detta slag.


Har ni sett ”Skönheten och Odjuret”, vad tyckte ni om filmen? Och vad tror ni om detta fenomen, där Disney gör live-action filmer på sina kändaste filmer?
Skriv era tankar i kommentarsfältet eller maila in till oss på: info@nordlivpodcast.se

[youtube link=”https://www.youtube.com/watch?v=DRoQfD5demw” width=”1200″ height=”480″]


Källa: Comingsoon

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar