Hem ArtiklarAnime tips Simons animerekommendationer

Simons animerekommendationer

av (Gästskribent)

Som en ny lyssnare/läsare av Nördliv så såg jag att det fanns en anime sektion på hemsidan och blev självfallet nyfiken.

Till min förvåning så var det inte jätte mycket skapat där än, så jag gjorde valet att fråga Fredrik om dom va intresserade av en gästskribent.

Så här kommer min första rekommendationer av lite olika typer av anime, jag ska försöka att undvika större spoiler element.

Japansk titel: Shokugeki no Souma  Engelsk titel: Food Wars!

Antal episoder: 24Shokugeki no Soma

Status: Avslutad, började sända den 4 April, 2015 och slutade den 26 September, 2015

I serien följer vi femtonåriga Souma Yukihira som hjälper sin  far i familjens restaurang när han inte går i skolan. Serien tar en vändning när hans far helt plötsligt meddelar sin Souma att han ska ut i världen och resa och om Soma vill ta över restaurangen så ska han byta skola till en kockskola där bara de bästa kommer in.

Det är en serie med mycket humor som gärna går in i detaljer om hur olika typer av maträtter tillagas. Man får möta alla olika typer av karaktärer, så som den intelligenta, klumpiga, hyperaktiva och så vidare. Den bör ej ses på hungrig mage.

 

Japansk titel: Ushio to Tora Engelsk titel: Ushio and Tora

Antal episoder: 26

Status: Pågående, började sändas 23 Juli, 2015 planerad avslutning 25 December, 2015Ushio to Tora

Ushios far berättar alltid om hur deras förfäder jagade demoner och hur de efter mycket om och men lyckades fängsla den kraftfulla demonen med det legendariska monsterspjutet.

Ushio som är en vanlig högstadiestudent har alltid trott att hans munkpappa är lite knäpp som gillar hitta på historier, tills en dag då han ska rensa ut det gamla skjulet och upptäcker en dörr som han inte sett förut.

Jag gillar denna för den är animerad och tecknad på ett sätt som får mig att tänka tillbaka på 90-tals anime, den innehåller väldigt mycket komedi, och de actionfyllda scenerna drar in mig i hur snygga och fartfyllda de är.

Japansk titel: Shingeki no Kyojin Engelsk titel: Attack on Titan

Antal episoder: 25

Status: Avslutad, började sändas 7 April, 2013 och slutade den 29 September, 2013Shingeki no Kyojin

Århundraden sen, mänskligheten blev nästan utrotad av människoliknande giganter kallade Titaner. Mänskligheten lyckades att fly och överleva genom att bygga gigantiska murar runt sina städer för att hålla titanerna ute. Detta resulterar ett hundraårigt lugn utan en enda attack av titanerna.

Vi följer Eren Yeager,  Mikasa Ackerman och deras bästa vän Armin Arlert som bor i en av de yttre kolonierna. En helt vanlig dag drömmer de om vad som finns utanför de höga murarna, när plötsligt en kolossal titan dyker upp och forcerar muren. Hela deras liv rasar samman.

Detta är en väldig snyggt animerad anime med mycket fokus på action och den är  inte rädd för att visa blod. Den går även in på hur olika klassamhällen fungerar och konflikterna mellan rika och fattiga.

Jag gillar hur man får följa huvudkaraktärerna i hur det försöker överleva både i sin kamp i mot titanerna samt samhällets förtryck.

/Gästskribent-Simon Park

(Red.anm) Har ni sett någon av Simons animerekommendationer? Maila in till oss vad Ni tycker om dessa och vilka anime serier Ni tycker om!

Maila till vår stora inkorg info@nordlivpodcast.se
eller direkt till Simon på simon@nordlivpodcast.se

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar