Hem NyheterSpelnyheter PlayStation Store stängs snart ned på äldre konsoler

PlayStation Store stängs snart ned på äldre konsoler

av Redaktionen

Snart är inte PS Store längre tillgängligt på PlayStation 3, PlayStation Portable och PlayStation Vita.


Detta rapporterar The Gamer. Även om vi inte fått en officiell annonsering från Sony ännu så verkar det planeras framåt slutet av månaden. Butikerna för PS3 och PSP kommer stängas ner den 2:a juli, medan butiken för PS Vita kommer ha öppet lite längre och stängs inte förrän 27:e augusti.

Om man har velat köpa ett spel eller DLC digitalt för dessa konsoler ett tag så är det nog dags nu. Den begagnade marknaden för spel till berörda konsoler kommer antagligen få sig ett uppskjut gällande fysiska utgåvor när dessa spel inte längre går att köpa digitalt.

Redan i oktober förra året kunde vi ana att en nedstängning av dessa specifika butiker kunde komma snart. Nu har vi datum och lite tid på oss att ordna det vi vill just dessa konsoler. På PS3 har vi kunnat använda PSN och PS Store sedan 2006. 14 år för en digital butik är inte illa ändå för vad som ändå måste klassas som föråldrad hårdvara.

Finns det några spel eller DLC ni vill ladda ner innan det är försent?


Vad tycker du om denna nyhet? Skriv i kommentarsfältet nedan, eller maila dina tankar till oss på info@nordlivpodcast.se.

Källa: ”The Gamer

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar