Hem JulkalenderJulkalender 2018 Nördliv Julkalender | Lucka 18: Movie 43

Nördliv Julkalender | Lucka 18: Movie 43

av Emil Levin

Nördlivs väldigt speciella julkalender är tillbaka – skriven av vår egne Emil Johansson. Under lucka arton hittar vi ett av de mest överraskande förslagen (red.anm), men kanske är det dags att omvärdera filmen i fråga!


Deep Web, eller Dark Web som det så dramatiskt nu kallas i vissa kretsar (dock inte utan anledning), är en “plats” för alla möjliga ondskefulla myter och legender, men tyvärr även äkta sorg och förkastelse. Saker ingen någonsin vill se eller få reda på döljer sig precis under ytan av ditt Internet.
Bland dessa ondskefulla ting döljer sig Movie 43 (2013).
Det är i alla fall premissen för en av de mest hatade komedierna 2013. Nej faktiskt! Movie 43 handlar om hur tre ungdomar försöker hitta den mytomspunna filmen, något som egentligen är ett skämt mot den yngre av killarna. Men snart visar det sig att filmen faktiskt finns och det är många som både försöker hitta den och många som försöker hålla folk ifrån den då den ska medföra fruktansvärda konsekvenser.


Men vad handlar själva filmen om då?
Movie 43 är nämligen en antologi som består av 14 kortfilmer av 13 regissörer varav några är ganska kända. Namn som James Gun (Guardians of the Galaxy Vol. 1 (2014) och Vol. 2 (2017)), Peter Farrelly (Dum & dummare (1994) och även en huvudproducent för just Movie 43) och Elizabeth Banks (Pitch Perfect 2 (2015)) blandas med andra mindre kända i en ganska så fin kompott ändå, och det kanske är just det som förvånar mig lite. Det här året verkar jag ha valt ett par filmer som fått oförtjänt mycket hat och detta är en av dem.
Är den bra? Nja, inte direkt. Det är en dum komedi med korta segment som i sig varierar på dumhets skalan lika mycket som jag gör under ett dygn av ständigt drickande:
ena stunden kan jag vara rätt kul, få folk att le och skratta; nästa kan jag vara en mindre katastrof man helst av allt skulle vilja vända bort ögonen ifrån, men man har skamligt kul åt hur illa det går för mig just då. En rätt bra summering på filmens alla olika segment om jag får säga det själv.
Men den är inte dum nog för att utså det spott och spe den har fått göra ända sedan den kom ut. Visst är den skitlarvig, men tillräckligt underhållande trots, och ibland tack vare, det.

Inte är det bara listan över regissörer som är relativt imponerande, utan rollistan är rätt tung den också med folk som Hugh Jackman, Halle Berry, Stephen Merchant, Kate Winslet, Chris Pratt, Anna Farris och en lång radda andra. De flesta av dem faktiskt rätt bra dessutom och många av dem  har man inte sett i situationer som denna film erbjuder.


Du kanske också gillar

Lämna en kommentar