Hem NyheterPresseventComic-Con Stockholm Intryck från Comic Con Stockholm 2018

Intryck från Comic Con Stockholm 2018

av Redaktionen

En resa i nöjets tecken…

Att ta sig upp till Comic Con från Örebro är tack och lov tämligen enkelt – och framförallt rakt på sak. Ja, det är bokstavligen raka spåret till Kistamässan, vilket är bra skönt. Nördlivare från hela landet tog sig upp till huvudstaden för att ta del av det jippo och ståhej som är Comic Con. För oss i Nördliv så är det lika mycket en fest som ett bra tillfälle att ta in höstens kommande spel och få ett tillfälle att anknyta med vänner, bekanta och lära känna nya människor. 

Spelhösten ser ljus ut…

Comic Con bjöd detta år på en relativt stor del av spel; Assassin’s Creed: Odyssey, Starlink Battle for Atlas, The Division 2, Pixark, Super Smash Bros Ultimate och mycket mer gömde sig på mässgolvet – och lyckades få igång suget för spelhösten rejält. Speldelen av mässan var bra representerad och bred – med spel från alla typer av genrer. Några som stod ut var The Division 2, som gav ett betydligt mer actionfokuserat intryck, Metro Exodus, vars snygga grafik och Fallout-vibbar imponerade och Kingdom Hearts III som mycket väl kan charma spelare oavsett deras tycke och smak. Köerna till de flesta spel var dock långa, men det är ändå väntat Sveriges största nördmässa. Vi i Nördliv testade på både det ena och andra, och känner att hösten/vintern kommer att bli svårslagen. 

Paneler, möten och världsrekord! 

När det kommer till Q & As så stod årets Comic Con för en bred repertoar – där den danske storstjärnan Mads Mikkelsen var det stora dragplåstret. Men med det sagt så var flertalet av de paneler vi besökte alla synnerligen intressanta. Med allt från ”Röstskådespelarna” där vi fick inblick i Matilda Smedius och Annica Smedius liv och leverne, live-podcast med ”Nördigt”, för att inte tala om Q & A panelerna med Mads Mikkelsen och Mark Sheppard – alla gav en bra andaktstund av intressanta frågor och funderingar, direkt mot sina idoler. På det stora hela så var panelrepresentationen riktigt bra för 2018 – och det bådar gott inför kommande år,  nu när vi sett hur bra det faktiskt kan bli.

Mässgolvets farliga lockelse! 

Försäljningsmonters fanns det givetvis gott om, även om det kändes som att artist alley i år var betydligt mindre. Kreatörytan som tidigare var betydligt mer blomstrande av författare och grafiska artister, var i år nerdraget. Om det har sitt svar i de större namn som lyckades komma, eller bara om det var ett medvetet val från arrangören är svårt att svara på – men färre var de, och det i sig var synd.

Däremot när det gällde försäljning, så fanns det gott om spel, retroprylar, film, böcker och annat nördigt att köpa. Om det så var replikasvärd från kända filmer eller posters från din favorit Tv-serie; ja, det mesta fanns här.

Nördliv tackar och bockar…

För oss i Nördliv så är Comic Con ett perfekt tillfälle till att träffa vänner och kollegor från hela spelsverige. Det finns en härlig community-känsla där, som tillsammans med möjligheten för oss i Nördliv att själva ses – gör Comic Con till något extra njutbart. Stort tack till alla som vi träffade, umgicks med och även som hastigast hann träffa. Det var en fantastisk helg, och vi ser redan nu fram mot nästa års Comic Con! Tack för den fantastiska helgen!


Bildkollage från Comic Con Stockholm 2018

Personliga möten

Urval av spel

Världsrekord och paneler

Mässgolvet

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar