Hem NyheterSpelnyheter Historien om IO Interactive

Historien om IO Interactive

av Redaktionen

Med lanseringen av Hitman 2 närmar sig med stormsteg, låt oss ta en titt på skaparna bakom spelet – IO Interactive. 2018 visar sig faktiskt vara deras 20 år jubileum, så låt oss se vad de har hållit på med under deras två decennier långa existens.

Det Danska Hitman företaget grundades i september 1998 som ett joint venture mellan utvecklaren Reto-Moto och filmstudio Nordisk Film. I mars 2004 förvärvades företaget av utgivaren Eidos Interactive, som senare köptes av Square Enix 2009.

På 90-talet när IO precis hade startat upp, så arbetade de på en MMO som heter Rex Dominus. Men Nordisk Film personalen sa istället att de ville testa sina gränser som utvecklare och göra ett skjutarspel istället. Det är här det allra första Hitman spelet kom till att skapas.

I maj 2017 meddelade Square Enix att de hade stoppat sin finansiering för IO Interactive och skulle började leta efter köpare till studion. Men istället gjorde IO en management buyout och blev helt oberoende i juni 2017. Detta gjorde att de återfick rättigheterna till Hitman och Freedom Fighers franchising.

Efter att ha varit kvar i samma lokal för många år,  flyttade IO Interactive till en nyare och modernare studio i slutet av 2016 – Beläget mitt i hjärtat av Köpenhamn.

I april samarbetade IO med Warner Bros. för att distribuera en Definitive Edition av Hitman från 2016. Två månader senare utannonserade IO Hitman 2, vilket också kommer att distribueras av Warner Bros.
 
Under åren har IO gjort en massa spel, många av dem olika Hitman-titlar, men även andra titlar som Freedom Fighters från 2003. Nu så ligger IO Interactive och deras 170 anställdas fokus på deras release av Hitman 2, den 13 november .

Spel utvecklade av IO Interactive
 
Hitman: Codename 47 – 2000
Hitman 2: Silent Assassin – 2002
Freedom Fighters – 2003
Hitman: Contracts – 2004
Hitman: Blood Money – 2006
Kane & Lynch: Dead Men – 2007
Mini Ninjas – 2009
Kane & Lynch 2: Dog Days – 2010
Hitman: Absolution – 2012
Hitman – 2016

För mer info om den kommande HITMAN 2 från Warner Bros. och IO Interactive, (som släpper 13 november),
så kan du hitta det här: https://hitman.com/


Vad tycker du om denna nyhet? Skriv i kommentarsfältet nedan, eller maila dina tankar till oss på info@nordlivpodcast.se.

Källa: ”IO Interactive och Wikipedia”

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar