Hem NyheterSpelnyheter Funcom förvärvar ny studio

Funcom förvärvar ny studio

av Redaktionen

Conan Exiles får uppbackning?

Idag tillkännagav Funcom (skaparna av Conan Exiles b.la.) att de förvärvat 50,1% i den Lissabon baserade studion Zona Paradoxal (ZPX). Med majoritetsandel i företaget så kan de få uppbackning på fler av sina egna projekt, vilket är extra bra då de dragits med en hel del bekymmer sett till buggar i sina senaste spel.

Tidigare arbetade Funcom och ZPX tillsammans för att utveckla de senaste versionerna av Conan Exiles, Mutant Year Zero: Road to Eden och andra projekt. Speciellt Conan Exiles var en framgång, med 1,4 miljoner försäljningar i Juli 2018, vilket gör det till det största spelet i Funcoms 25-åriga historia.

ZPX kommer att förbli oberoende genom förvärvet och fortsätter att ta på sig andra kunder, även om Funcom kommer att vara studions huvudkund framåt. Den planerar också att expandera som en del av förvärvet och ser ut att dubblera sin nuvarande lista över 15 anställda inom en snar framtid.

Funcom kommer att utfärda 102.363 nya aktier till grundarna och aktieägarna i ZPX med förvärvet.


Vad tycker du om denna nyhet? Skriv i kommentarsfältet nedan, eller maila dina tankar till oss på info@nordlivpodcast.se.

Källa: Gamesindustry

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar