Hem NyheterFilm/TV Nyheter Filmer att hålla utkik efter under Nov-Dec 2017!

Filmer att hålla utkik efter under Nov-Dec 2017!

av Redaktionen

Vi närmar oss slutet för år 2017, men innan dess så kommer det komma en hel drös filmer, som kan vara värda att se.
Här kommer ett antal filmer, värda att se över.


10 November – Paddington 2

Varför ska vi hålla utkik efter denna?

Den första filmen var en fint berättad barnbok i live-utförande. Denna uppföljare fortsätter i den mysiga andan, men har även med spänning när Paddington själv behöver avslöja tjuven av en viktig bok. Filmen är i skrivande stund redan på bio, så har ni barn (eller om ni helt enkelt gillar denna typ av film), så är detta ett bra tillfälle att besöka biografen.


15 November – Justice League

Varför ska vi hålla utkik efter denna?

Oavsett vad man tycker om de föregående filmerna, så går det inte att undgå spektaklet som är DCU och deras kommande Justice League. Till slut kommer ensemblefilmen i DC universumet som många väntat på. Huruvida den är bra eller inte är ett vågspel, men du kommer med säkerhet ha något att prata om dagen efter på jobbet. Sedan skadar det ju inte med lite hjärndöd action med välbekanta (och nya) superhjältar. Vi får hålla tummarna att de gör en till bra film då de i nuläget enbart har (enligt min åsikt då) en bra film med Wonder Woman.


17 Nov – The Foreigner

Varför ska vi hålla utkik efter denna?

Med en återhållsamt skådespelande Jackie Chan kommer till bion, i en berättelse om ren och skär hämnd, ja då väcks min nyfikenhet. I regel så brukar Jackie Chans filmer alltid innehålla inte bara god och ren action (som han rent generellt förser oss med i egen hög person), men denna gång verkar det finnas mer under ytan, samt en hal karaktär spelad av Pierce Brosnan. Kan vara värt att hålla utkik efter.


24 November – Breathe

Varför ska vi hålla utkik efter denna?

Självaste Gollum själv regisserar denna film med Andrew Garfield och Claire Foy. En sann berättelse om Robin (Garfield) som blir förlamad av Polio i en tid där detta i princip innebar döden. Men med hans frus hjälp så finner han ändå både mening och möjlighet i livet, trots att han aldrig någonsin kommer kunna leva normalt igen. Denna film är redan nu i snack om att bli en Oscar-contender, och utifrån trailern, så känns det som att det inte bara är löst snack. Den verkar verkligen intressant och välspelad. En bra film för en dejt kanske!


24 November – Daddy’s Home 2

Varför ska vi hålla utkik efter denna?

Trots att detta är uppföljaren till en ganska slätstruken film, så är den ändå med här. Inte bara för att den verkar vara en fin julinspirerad berättelse inför högtiden, men du får även John Lithgow spelandes Will Ferrells pappa. Bara det (och en förvånansvärt rolig trailer) gör att det faktiskt kan vara något värt att titta på längre fram. En till synes enkel och rak film, men som förhoppningsvis lättar på både smilbanden såväl som lynnet.


5 December – Rovdjuret

Varför ska vi hålla utkik efter denna?

När Rovdjuret kom 1987 med allas vår Arnold i huvudrollen så blev det inte bara en kultklassiker, det blev ett fenomen. Filmer, Cross-overs, comics och figurer är bara lite av det som skapats utifrån filmen och än idag så ses den som en klassiker. Och det med rätta, så den förser oss med en härligt pastischartad actionrulle med en god portion blod och sci-fi. I december så kommer ni få ett gyllene tillfälle att uppleva den på bioduken igen (eller för första gången).


8 December – Suburbicon

Varför ska vi hålla utkik efter denna?

Regissör George Clooney ger oss här en film som leker med verkligheten. Matt Damon spelar en man som försöker navigera inte bara rent fysiskt i den lilla stadens störande verklighet, utan även bland alla de svek och förräderier som pågår däri. Filmen ser ut att plocka upp ämnen och känslor som verkligen kan bli underhållande såväl som tänkvärda.


13 December – Star Wars: The Last Jedi

Varför ska vi hålla utkik efter denna?

Att prata om filmer i december och inte ta upp denna vore tjänstefel…och ja, bara fel helt enkelt. Fortsättningen av Skywalker-sagan fortsätter i denna andra del (tidigare Star Wars: The Force Awakens) då Rey försöker komma underfund med vem hon är och vad hon kan göra, allt medan Kylo Ren gör detsamma. Det ser ut att bli en Star Wars film som kan komma att ändra mycket i lore och universum och är sannerligen en film att se fram emot. 


Nu har vi uppenbarligen inte tagit med allt som kommer nästkommande månad, men några av de vi ser fram emot. Men vilka ser ni fram emot? Och finns det några vi missat?
Det går utmärkt att svara här nedanför, i mail: info@nordlivpodcast.se eller i inläggen som länkar till frågan på både Facebook och Twitter. Vi läser givetvis alla svar!

Du kanske också gillar