Hem NyheterSpelnyheter E3 Sammanfattning – Del 2! Microsofts E3 Show

E3 Sammanfattning – Del 2! Microsofts E3 Show

av Redaktionen

Highlights så här inför sista dagen på E3.

De saker vi hypar oss mest över! Konferens för konferens!

MICROSOFTs E3 Show

Microsofts började direkt, om än styltigt. Men showen var ändå klassisk i sin tappning.


Halo 5: Guardians / Ute 2015-10-27

Något alla ville se var gameplay. Och det levererade Microsoft på. Halo 5 visade dels på story såväl gameplay ur kampanjen. Något som kommer innehålla en sömlös drop-in/drop-ut coop gameplay på dedikerade servrar. Och allt på 60 FPS.

Multiplayer delen…


ReCore

Från skaparna av Metroid Prime, kommer ReCore. Ett spel där dom sista levande människorna bildar vänskapsband med robot medföljare och delar äventyret genom en mystisk värld. Finns inte så mycket att säga, vi förhåller oss väldigt svala inför detta spel.


Xbox blir bakåtkompatibelt

Japp, Microsoft fortsätter göra saker rätt.
Xbox One kommer bli bakåtkompatibel och därmed kunna spela Xbox 360-spel. Spel du köpt via Xbox Live är bara att dra hem igen. Med fysiska spel är det bara att sätta i skivan så laddas de ner. Tjänsten blir tillgänglig senare i år. Kul tycker vi och ett klart tecken på Microsofts fokus på gaming.


 

Xbox får modmöjligheter och early access

Microsoft följer strömmen även här på två områden. Dels en av PCs uppenbara fördelar, och något de lättare åstadkommer med Windows 10 integrationen. Moddning lär ge spel på Xbox One en helt ny livslängd.
Dessutom så får Xbox One användare tillgång till Early Access. Eller som Microsoft kallar det; Xbox Game Preview. Detta är vi betydligt mer tudelade kring. Det känns bra för de som vill komma in i spel tidigare. Men early access överlag har en dålig smak i munnen, och förlitar sig på att folks nyfikenhet övervinner förnuftet. Microsoft får pengar med användare sittandes med en hårddisk med halvklara spel.


 

Hololens kommer till en specialversion av Minecraft

Denna teknik har presenterats tidigare, men nu fick det en air av gaming. I form av Minecraft. Vi fick se hur spelare av Minecraft försatte spelet på olika ytor, och interagerade på olika sätt. Gimmick eller inte. Det är kul med initiativ. Sen kan man hoppas att Microsoft slutar använda benämningen ”hologram” när det rör sig om ”augmentet reality” snarare.


 

Xbox Elite Wireless Controller

En ny handkontroll riktad åt mer hardcore/pro spelare. Ett handkontroll där du kan byta ut en hel arsenal av komponenter. Intressant då Microsoft tydligt går gaming-linjen iom Windows 10 släppet i sommar.


Dark Souls III

Dark Souls serien är väldigt populär, och det är tydligt med gensvaret denna annonsering gett. Många vill ta itu med detta action RPG. Nördliv håller sig även här ganska sval, men tycker ändå det är kul att denna typ av spel frodas.


 

Tom Clancy’s Rainbow Six Siege

Det spel som överraskade mest var Rainbow Six: Siege. Många ville se mer, och de fick vi, iom Ubisoft konferensen. Se mer info där 🙂


Rise of the Tomb Raider

Detta spel var det alla ville se från Microsoft utöver Halo.
Spelet visades live och det såg riktigt bra ut. Och framförallt spännande och engagerande att spela. Detta är något som många ser fram emot, så även vi. Och jag (Fredrik) kanske köper ett Xbox One, enbart för denna spelupplevelse.


Sea of Thieves

Det spel som mest överraskade mig (Fredrik). Jag må vara en ”sucker” för piratspel, men detta ser ut att ta äventyret på nya nivåer. Rare’s nästa spel utforskar livet som pirat i et snyggt, cartoon-y liknande spel. Detta kan bli en stor hit om det görs väl!


De övriga spelen

Gigantic – Ytterligare ett till synes lagbaserat actionspel, dock med en unik del; Guardians. Stora bestar man styr å lagets vägnar. Kan bli intressant…
Indie titlar – En mängd indietitlar visades, för att poängtera att Microsoft hänger allt mer utrymme åt denna scen.
Rare Replay – Utannonsering av en samlingsskiva med 30 ikoniska Rare spel för Xbox One. Något som många säkert suktar efter att spela på nya konsolen.
Fable Legends – Play for free + Fables = Dålig smak i munnen. Ja, det såg lite sådär ut, men man ska aldrig misstro Microsoft. Med ett cross-plattforming spel som detta, så kan det bli intressant hur det mottags. Särskilt då som sagt spelare av Xbox One och Windows 10 kan lira med/mot varann.
Gears of War 4 – Kul för fans av serien. Även om vi känner att Microsoft suger ur franchisen något. Att anta att detta säljer är ingen lågoddsare, men om det är bra, det är en annan femma. Ser okej ut, men vi är inte sålda på hypen.

Sammanfattning:

Man kan tycka vad man vill om Microsoft, men det känns som att de verkligen vill in på gaming marknaden. Med ett tydligt ställningstagande för gaming, och ett operativ system på väg ut med större fokus på gaming, så känns det som att Microsoft gör rätt beslut. Cross-plattforming tänket samt deras tydliga fokus gör att deras show var en av de bättre.

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar