Hem NyheterSpelnyheter Deathsmiles 1 och 2 blir portade till moderna konsoler

Deathsmiles 1 och 2 blir portade till moderna konsoler

av Redaktionen

Animetjejer i galet shootemup är tillbaka!

Deathsmiles är för många kanske lite av ett okänt. Ett extremt svårt arkad shootemup som främst fanns på arkad. Sen plötsligt i början av 2009 portades spelen till xbox 360. Spelet blev väldigt stort i väst och uppskattades av många shootemup fantaster som sökte en annan utmaning än vad Touhou kunde ge dem. Förutom portningen av Deathsmiles 1 till PC som kom 2016 har det varit tyst ifrån Deathsmiles. Tills nu det vill säga.

Detta blir isåfall första gången vi i väst kan få vantarna på Deathsmiles 2 utan att ha en chippad eller utländsk konsol. Med undantaget för den ej lokaliserade versionen som släpptes en kort stund i USA via deras ”Games on demand” tjänst 2011. Visserligen blir det sedvanligt bök med att logga in på japansk Nintendo eller Playstation store för att få det men det kan det vara värt.

Samlingen kommer att innehålla allt du förväntar dig. Arcade mode, deras version 1.1 och normal mode. Även Arrange mode och Deathsmiles IIX från Deathsmiles 2 följer med. Utöver det så hintas det också om ”new functions” vad nu detta kan innebära.

2021 kommer Deathsmiles, Deathsmiles Black Label och Deathsmiles 2 till PS4, Xbox One och Switch. Det finns ingen information ifall denna samling kommer till väst. Om du gillar helt galna shootemups med vad som enklast kan beskrivas som ett bullet hell med en story som är förvånansvärt bra så kommer du nog att gilla denna samling spel. 

 


Vad tycker du om denna nyhet? Skriv i kommentarsfältet nedan, eller maila dina tankar till oss på info@nordlivpodcast.se.

Källa: City Connection , Gematsu

 

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar