Hem Artiklar De mest förväntade spelen 2018

De mest förväntade spelen 2018

av Redaktionen

De mest förväntade spelen 2018

2018 har börjat bra, med titlar som Monster Hunter World, Dissidia Final Fantasy NT och Shadow of the Colossus remaken, men det finns gott om godbitar kvar att se fram emot. Vi har därför här i Nördliv tagit fram ett gäng titlar som definitivt är värda att se fram emot.

Crackdown 3 (2018)

Crackdown 2 var något av en besvikelse, men med Crackdown 3 så vill utvecklarna och Microsoft sona. Med ett stort fokus på förstörelse så kommer spelet innehålla en online multiplayer i helt förstörbara miljöer. Det betyder mycket pang pang, vilket betyder mycket roligt. Frågor på det?

Detroit: Become Human (Maj 25)

Efter en överraskande känslomässig teknisk demo om en robot som oavsiktligt blir självmedveten följer Quantic Dream konceptet med ett komplett spel som görs med tuffa beslut. Detroit kommer att utspela sig i framtiden där robotar används som arbetskraft, och där kommer spelet ge spelaren kontroll över tre androider, i sina val och därför påföljande historier. Spelet ser ut som ett kraftfullt grepp på frågan om vad som gör människor mänskliga. Spelet ser verkligen lockande ut, och kommer uteslutande till PS4:an.

Far Cry 5 (March 27)

Dags att lyfta sina vapen och ta sig an en kult i det rurala Montana. Du kommer kunna anpassa din karaktär betydligt mer, samtidigt som du har en kampanj som har stöd för full co-op, med en story om religös extremism, en enorm karta och ett gäng minispel. Detta spel verkar ha allt för de som gillar att röja runt på landsbygden. Det har potentialen att bli det bästa Far Cry hittills.

God of War (April 20)

I denna till synes mjuka reboot, så får vi se en ny Kratos, denna gång försatt i asatrons högbord. Denna gång är han inte ensam, utan hans son Atreus medföljer på resan som på vanligt manér kommer visa upp Kratos vrede. En vrede som yttrar sig inte bara i det mer tredjepersons upplägg som nu finns, utan självklart i strider som känns köttiga och bombastiska. Det går inte att förneka att PS4:an kommer med några starka spel under året, och detta är verkligen ett av de.

Kingdom Hearts III (2018)

Det har nu gått över ett decennium sedan Kingdom Hearts 2, så man kan lugnt säga att utvecklarna har tagit sin tid. Tack och lov så ser denna nya del i sagan verkligen fantasifull ut. Med världar från Disney såsom Trassel, Toy Story, Big Hero Six och Monster Inc. så finns det en enorm variation. Striderna ser snabba och roliga ut och helheten i sig osar barnslig glädje lång väg.

Marvel’s Spider-Man (2018)

Ytterligare en PS4 titel som ger oss den mest inlevelsefulla Spider-man som setts i spelväg. I ett eget universum (separat från film och comics) så kombineras härligt flängande webbhoppande med stealth och stridsmekaniker som setts i t.ex. Batman Arkham serien. Det går inte att förneka att spelet ser himla fint ut och verkar ge en underbar cinematisk upplevelse. Ett spel inte bara för Spider-man fansen, utan för alla som gillar god underhållning.

Mega Man 11 (2018)

Till slut så kommer den blå bombarmannen tillbaka på riktigt. Den nya handritade stilen tillsammans med ett klassiskt spelupplägg gör att spelet minst sagt ser inlevelsefullt ut. För fans av serien så kan detta vara spelet som återigen sätter Megaman på kartan som ett av de bästa spelserierna någonsin. Det återstår att se helt enkelt!

Red Dead Redemption 2 (Oktober 26)

Denna efterlängtade prequel till den ursprungliga Red Dead Redemption ser ut att verkligen gå all-in. Även om detaljerna är lite sparsamma från Rockstars sida, så har de vårt ​​förtroende för att det kommer att uppfylla seriens höga krav. Spelarna kommer att rida genom den brutala western som desperadon Arthur Morgan, som ser ut att vara på gränsen mellan antihjälte och skurk. Förutom det vanliga berättelseläget kommer den här också att ha ett online-läge som liknar Grand Theft Auto V, vilket skulle ge spelet gott om livslängd. Förhoppningsvis så vinner spelet våra hjärtan precis som originalet (originalen) gjorde.

Sea of Thieves (Mars 20)

Rare är tillbaka och redo att ge oss en ny upplevelse. För första gången på år och dar så kommer utvecklaren av Banjo-Kazooie-titlarna släppa den fulla versionen av sitt nya multiplayer-piratspel uteslutande för Xbox One. Det är ett stort spel där allt sker ute på öppna havet och spelare själva kan skapa sina berättelser genom interaktioner med varandra i en mängd olika tropiska miljöer,; allt från traditionella stränder till forntida civilisationer och ödemarker. Att stjäla skatter från datorstyrda NPCs är en sak, men att planera ett svek, stjäla skatt från en grupp allierade spelare och att jagas halvvägs över världens kant är en annan, och det låter allt som underbar spelstund.

A Way Out (Mars 23)

Co-op multiplayer i videospel är inte en ovanlig funktion, men det som är sällsynt är ett spel som fokuserar helt på den funktionen. Det finns många skäl för detta, men lyckligtvis för spelare som vill ha en komplett kampanj skräddarsydd för samarbete finns A Way Out. Spelet har två fångar som arbetar för att fly från fängelset tillsammans, men för att kunna göra så måste de arbeta tillsammans. Detta skapar unika spelscenarier där en spelare kan komma in i en cutscene medan den andra spelaren fortsätter att röra sig ohindrat och utföra uppgifter i bakgrunden. Dessutom måste spelarna göra val genom hela berättelsen, och dessa val kommer att påverka sig själva såväl som deras samarbetspartners, vilket öppnar upp en mängd fascinerande möjligheter. Med samarbete och snabbt beslutsfattande som kärnfaktorer i bandesign så kan A Way Out vara genrebrott, och det är något att verkligen bli glad över. Vi håller tummarna för Josef Fares skull!

Yoshi (2018)

Yoshi har inte haft det lätt, då spel har kommit och gått men få har fastnat i sinnet hos spelarna. Denna gång så kan Yoshi (trots spelets sidoscrolling-look) också ta sig runt i 3D utrymmet. Med co-op-spel som återvänder från Yoshi’s Wooly World och en mängd samlarobjekt att gripa upp, så formar den sig till en titel som kan sätta Yoshi tillbaka på plattformskartan.

Honorable Mentions (Spel som förhoppningsvis dyker upp och är bra):

Det här är spelen där det inte finns något datum för releaase, och det är inte troligt att det kommer ut det här året. Men i fall att så lägger vi ändå med de (plus att de är riktigt efterlängtade spel!)

Bayonetta 3:

Inte mycket är känt om detta spel än, men Platinum Games tappar aldrig, och båda tidigare Bayonetta-spelen har varit fantastiska. Vi har en teaser trailer som hinkar i en mörkare ton med den otroligt säkra häxen som själv tas ner av en ny fiende, vilket föreslår ett nytt känslomässigt intervall för sin huvudperson som spelarna kanske inte brukar se. Bayonetta ser faktiskt oroat ut i släpvagnen, vilket tidigare varit extremt ovanligt. Bara tiden kommer att berätta hur detta övergår till den verkliga spelningen, men det är en ledtråd som spelarna är med för en annorlunda annorlunda upplevelse som får oss att dö för att veta var ödet tar Bayonetta nästa.

Death Stranding:

Det är inte mycket känt om det här spelet, men det är från Hideo Kojima och det ser karakteristiskt bisarrt ut. Trailer som visats har haft några verkligt störande bilder såsom foster och jättedjur tillsammans med en märklig brist på dialog. Titeln kommer från det nu döda spelet Silent Hills och kommer som sådan att innehålla Norman Reedus som huvudpersonen precis som det spelet skulle haft, vilket bara ytterligare antyder på det skrämmande djup som detta spel tar sina spelare med. Trots allt var den spelbara trailer (PT) för Silent Hills otroligt skrämmande. Detta verkar inte bara märkligt och konstigt, utan ett spel man bara måste uppleva. Låt det komma nu!!!

The Last of Us Part II:

Efter den känslomässiga tarmvred till upplevelse som var originalet The Last of Us så kommer uppföljaren komma in som ett måste för alla som vill veta vad som har hänt med sina deuteragonister under de fem åren sedan den första kraftfulla finalen. Den här gången tar Ellie Joels plats som den viktigaste spelbara karaktären, och hon är på en raseri-driven strävan efter hämnd efter en gängattack. Medan det första spelet fokuserade mer på hur man hanterar kärlek i en apokalyptisk tid, så ser det ut som att denna uppföljare istället drar sig mot en tematisk inriktning av det hat som ibland kan driva oss, vilket skulle göra det hela till en ännu starkare upplevelse.

Så vad tycker du? Matchar vår lista din, och om inte, vad missade vi då? Det finns så mycket att se fram emot under 2018 att det var omöjligt att få plats med allt på en lista, så låt oss veta vad du tror också förtjänade en plats också.


Vad tycker du? Skriv i kommentarsfältet nedan, eller maila dina tankar till oss på info@nordlivpodcast.se.