Hem NyheterSpelnyheter Äkta spel på Steam? | Valve undersöker huruvida ett spel är ”på riktigt”!

Äkta spel på Steam? | Valve undersöker huruvida ett spel är ”på riktigt”!

av Redaktionen

Valve är väldigt undrandes själva!

Det fina lilla indieplattformsspelet från utvecklaren Greg Lobanov, undersöks av Valve – med anledningen den att de vill se om det är ett riktigt spel.

När Valve i Juni kom ut med att de skulle ta bort spel som var olagliga eller rentav ”trollande” –  så har de under den tiden som varit sedan dess undersökt många spel, för att se om de bör kunna säljas. När ett spel blir undersökt av Valve, så visas det ett meddelande på dess butikssida på Steam, där det meddelar att vissa funktioner, som att tjäna kort eller att få prestationer kommer begränsas eller rentav stängas av. Spelet kommer att kunna visas i ditt Steam-bibliotek, men kommer inte heller att lägga till i det totala antalet spel du har i Steam.

Det är dessa begränsningar som spelet Wandersong haft sedan spelet släpptes, och som fortfarande ser ut att vara aktuella. Utvecklaren själv kom ut på Twitter, där han tyckte att det var en märklig företeelse redan i oktober.

 
 
”We’re just so statistically anomalously popular with users, Valve’s algorithm thinks we might be a scam game that hacked hundreds of accounts to make it look like we’re this popular,” sa han till Polygon. “It’s a good-ish problem to have.”
 

Lobanov säger att det är Steams algoritm som bestämmer det här och det finns ingen chans att få någon att titta på den tills algoritmen förklarar det bättre. Det är inte klart om en person någonsin tittar på varje spel Steam flaggar för eller vad som egentligen krävs för att få det reviderat. Fram till dess kan Wandersong dock fortfarande säljas och fortfarande vara så populär att Valves programvara inte kan räkna ut om det är en bot. 


Vad tycker du om denna nyhet? Skriv i kommentarsfältet nedan, eller maila dina tankar till oss på info@nordlivpodcast.se.

Källa: ”Polygon

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar