Hem ArtiklarAnnat Nörderi 15 spel vi vill se på Nintendo Switch

15 spel vi vill se på Nintendo Switch

av Fredrik Olsson

Nintendo Switch är en sjukt mångsidig apparat som lämpar sig lika mycket för soffspelande, som handhållet spelande!

Det finns många typer av spel som skulle passa, men här är femton spel som jag känner jag vill se på ett eller annat sätt på hybridplattformen Switch. I tydlighetens tecken så är dessa inga spel som på något sätt bekräftats komma till Nintendo Switch, utan spel (eller speltyper) jag gärna ser komma. Vad tycker ni om de? Skriv gärna i kommentarsfältet, eller på Twitter/Facebook.


Cities Skylines

När det kommer till city-building spel så är det inget spel som klår Colossal Orders Cities Skylines. Tänk er själva att sitta och mysa medan ni bygger er metropolis i soffan eller varför inte på stranden i ett varmt och härligt land. Självklart finns här mer CPU-krävande aspekter, men om det är något som Unity motorn visar, så är det flexibilitet. Jag hoppas innerligt att detta är något som på ett eller annat sätt kommer till Switchen, för det skulle inte bli annat än succé!


DG2: Defense Grid 2

När det kommer till towerdefense genren, så är det få spel som nått lika långt som Defense Grid serien. En spelserie som i sig självt är perfekt för Switchen; inte bara för hur dess gameplay lämpar sig, men även när det kommer till co-op aspekterna som är unika för spelet. Det skulle verkligen lämpa sig utomordentligt, och ger plattformen en genre den saknar väldigt mycket.


Tomb Raider

När Tomb Raider rebootades, så fick vi se en helt ny iteration av Lara Croft. Denna gång var vi med när hon fick sin ’origin’ berättelse, och fick känna både smärtorna och glädjen tillsammans med henne. Genremässigt så skulle Tomb Raider (om utvecklarna lyckas porta spelet d.v.s.) ett action-äventyr som är både visuellt slående, men framförallt som kommer passa energin och spelglädjen hos Switchen. Fler såna här story-inriktade spel vore gott för plattformen.


Kathy Rain

När det kommer till nyskapande och involverande spelupplevelser, så fann Kathy Rain sin nisch direkt. Peka-och-klicka spelet, skulle inte bara funka rent tekniskt, men skulle ge spelarbasen mer variation då den berättar om den viljestarka journalisten som inte bara återupptäcker sitt eget förflutna, men framförallt tar sig an och försöker lösa ett mysterium som finns i hennes hemstad. Detta spels estetisk dryper retro samtidigt som det tar upp moderna ämnen; och skulle vara ett eminent spel i Switchens line-up.


Sid Meier´s Civilization V

Få spel slår den episka känsla som Civilization serien ger. Världsherravälde i handhållet format lockar inte bara mig, utan alla strategispelare genom tiderna. Tänk att kunna ta med sig Civ på resan eller under semestern. Skulle Firaxis kunna lätta upp de tekniska aspekter som drar tillbaka spelet på den mer svaga Switchen, så skulle detta bli ett enormt svung i spelarbas, om det skulle lyckas portas. För att inte tala om att det ger turbaserade strategispel på Switchen ett riktigt bra motstånd.


Burnout Paradise

Det finns endel arkadracing spel på Switchen, men mertalet är halvhjärtade försök, och därför skulle det vara underbart med en så klassisk spelserie som Burnout på Switchen. Inte nog med att du får en enorm värld, men även att du faktiskt har bilar som blir påverkade rent fysiskt. Som bilspel så skulle det stå ut, och praktiskt taget tvinga alla andra spelutvecklare på Switchen att faktiskt prestera betydligt bättre. Make it happen!


Fallout New Vegas

När vi ändå sett flertalet Bethesda titlar på Switchen (Skyrim, Doom och kommande Wolfenstein II) så vore det en självklarhet att även föra med retroapokalypsen i Fallout serien. Tänk själv att kunna ströva miltal, både i spelet och i verkligheten och ta dig an detta underbara universum. En perfekt kombination kan man lugnt säga.


Bejeweled 3

Det finns ett antal ’casual’-pusselspel på plattformen, men inga stora sådana. PopCaps Bejeweled 3, skulle kunna ge spelare inte bara ett fantastiskt spel, men även kunna utnyttja touch-funktionen på ett nytt härligt sätt. I nuläget är plattformen nerlusad med ärligt talat tama försök inom samma genre, och skulle behöva en juggernaut som denna att visa vägen.


Dirt 4

När det kommer till rallyspel, så är det en öken på Switchen. Det är tomt på denna typ av bilspel, vilket är tråkigt, då co-op aspekten såväl som genren i sig är saknad. Valfri del i Dirt serien skulle fixa detta riktigt bra. Inte nog med att spelarna får ett varierat och utmanande spel, men även ett som tekniskt sett borde gå utan problem.


Evoland 2

Om vi pratar om spel som flirtar med klassiska genres, så är Evoland serien en ypperlig spelserie för Nintendos hybridplattform. Inte nog med att den refererar till den typ av spel som gjorde Nintendo stora en gång i tiden; den gör det även med hjärta och en förvånansvärt intrikat story. Det borde inte vara svårt att porta denna nutida kultklassiker.


Mark of the Ninja

Tänk er själva; ni befinner er på skidresan med familjen och vill ha en stund för er själva….och samtidigt smyga er fram och hugga ihjäl fiender som en skugga. Mark of the Ninja skulle inte bara passa rent estetiskt och tekniskt, men skulle ge plattformen ett gediget ’stealth’-spel. Ett unikt spel som ger många speltimmar, och framförallt passar oavsett handhållet eller i dockat läge.


Ori and the Blind Forest

Med Rayman Legends redan tillgänglig, så är Ori and the Blind Forest ett självklart val att introducera för plattformen. Dess ljuva grafik, minnesvärda spelmekanik och story skulle kunna hitta en ny publik (vilket alltid är att föredra när det kommer till så här pass underbara spel). Att det nu finns en ”Definitive Edition” gör bara att jag än mer vill se spelet på Switchen.


Torchlight II

Så många spel har redan funnit sin plats på Switchen, så varför inte ett hack’n’slash spel av gamla Diablo skolan. Coop eller ren multiplayer – handhållet eller dockat – skulle fungera ypperligt för Switchen, och skulle med lätthet mätta den hunger av Hack’n’slash för plattformen. Lägg därtill att spelet är fem år gammalt, och en portning borde inte vara några problem.


Monkey Island 1 + 2

När de fint upphottade versionerna av Monkey Island kom för sju år sedan, så visade de med extra säkerhet varför spelen i fråga hade sin plats bland spelarna. Ett humoristiskt peka-och-klicka äventyr lämpar sig säkert riktigt bra för lata dagar, så varför inte! Disney och Nintendo har lekt ihop tidigare, så varför inte igen.


Virtual Console

Att denna funktion inte finns på Nintendo Switch är nästan irriterande. För möjligheten att spela klassiska Nintendospel skulle med säkerhet öka försäljningen markant. Förvisso skulle de konkurrera med sig själva (Mini-SNES, Mini-NES), men de andra enheterna lockar till sig entusiaster och nostalgiker först och främst. Skulle Virtual Console finnas på Switch, så tror jag säkerligen att de gamla klassikerna skulle spelas av nya spelare. Så snälla, låt det hända Nintendo!


Vad tycker du om denna artikel? Skriv i kommentarsfältet nedan, eller maila dina tankar till oss på info@nordlivpodcast.se.

Du kanske också gillar