Hem ArtiklarAnnat Nörderi MYOGaming.se: En spelsajt med endast tjejer, ickebinära och transpersoner som skribenter lanseras imorgon!

MYOGaming.se: En spelsajt med endast tjejer, ickebinära och transpersoner som skribenter lanseras imorgon!

av Redaktionen

Imorgon lanseras en ny spelsajt: Mind Your Own Gaming. MYOGaming.se är en sajt för alla gamers, men med enbart icke-män som skribenter.

Melika Zakariae är grundaren bakom Mind Your Own Gaming. Foto: Privat/TT

Bakom projektet ligger Melika Zakariae, 32 år från Nacka. Efter att länge varit trött på troll, sexistiska kommentarer och all diskriminering mot icke-män så bestämde hon sig för att starta Mind Your Own Gaming. Hon vill även bevisa att det finns mer än bara manliga skribenter inom spelindustrin; när MYOGaming.se lanseras finns det redan 16 talangfulla kvinnor/ickebinära/transpersoner som skribenter.

– Jag har haft tur, för att jag blir behandlad bra. Förutom när jag streamar (sänder video över nätet som visar när hon spelar), då får jag höra diverse negativa kommentarer. Allt från ”gå till köket och laga mig en macka”, ”gå och ta livet av dig” och ”spottar du eller sväljer du” och sådana sexistiska kommentarer. Men av manliga kollegor inom gamersvärlden och branschen har jag fått så mycket stöd, säger hon.

TT: Vad har du för förväntningar?

– Jag hoppas bara att det uppskattas, att det syns och att tjejerna får en plats. Att det inte blir så konstigt att det finns girlgamers. Det ska vara naturligt, säger hon.

Imorgon, den 24:e januari, är det dags; då lanseras äntligen spelsajten som redan har 16 skribenter med fokus på olika intressen. Det kommer bland annat publiceras krönikor, artiklar, recensioner inom diverse gaming områden. Utöver olika spelkategorier kommer det även finnas artiklar om anime, cosplay, e-sport och mycket mycket mer.

– Jag är jättenervös, för det kan vara det största jag gjort, säger Melika Zakariae.

 

Jag (Sara) kommer själv att börja publicera artiklar, krönikor och recensioner för MYOGaming.se; mestadels kommer mitt fokus på ligga på PlayStation 4 och HBTQIA+. Naturligtvis så kommer jag finnas kvar på Nördliv, så lätt blir ni inte av med mig! Jag ser dock jättemycket fram emot att vara involverad i ännu en kreativ plattform.


Vad tycker du om denna nyhet? Skriv i kommentarsfältet nedan, eller maila dina tankar till oss på info@nordlivpodcast.se.

Källa: MYOGaming.se, TT

 

 

Du kanske också gillar