Hem NyheterSpelnyheter Xbox välkomnar Bethesda | Stort avtal underskrivet!

Xbox välkomnar Bethesda | Stort avtal underskrivet!

av Redaktionen

Vad som började med rykten… visade sig stämma! 

Kritikerrosade skapare av The Elder Scrolls, Fallout, Wolfenstein, DOOM, Dishonored, Quake, Starfield och mer går med i Team Xbox när avtal för (enligt Jason Schreier) 7.5 miljarder dollar skrivs på!

Microsoft har ingått ett avtal om att förvärva ZeniMax Media, moderbolaget till Bethesda Softworks som är en av de största privatägda spelutvecklarna och utgivarna i världen. Bethesda består av 2300 människor världen över som utgör några av de mest välkända studiorna i branschen, med exempel som: Bethesda Softworks, Bethesda Game Studios, id Software, ZeniMax Online Studios, Arkane, MachineGames, Tango Gameworks, Alpha Dog och Roundhouse Studios. Med franchiser som The Elder Scrolls, Fallout, Wolfenstein, DOOM, Dishonored, Prey, Quake, Starfield och många fler.

Microsoft kommer att lägga till Bethesdas franchises till Xbox Game Pass för konsol och PC. Bethesdas framtida spel, några tillkännagivna och många oanmälda, till Xbox-konsolen och PC inklusive Starfield , det efterlängtade, nya rymdeposet som för närvarande utvecklas av Bethesda Game Studios.

Detta är med andra ord ett samarbete som verkligen kan bli en grundpelare i Xbox strategi framåt, och med stor sannolikhet något som kommer väga tungt i exklusivitetskriget som ligger på horisonten.


Vad tycker du om denna nyhet? Skriv i kommentarsfältet nedan, eller maila dina tankar till oss på info@nordlivpodcast.se.

Källa: ”Xbox

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar