Hem Personligt på Nördliv! #Gamestruck4 | Nördliv redaktionens val | Del 2

#Gamestruck4 | Nördliv redaktionens val | Del 2

av Redaktionen

#Gamestruck4 är ju en kul grej, så här kommer några till ur Nördliv och deras lista – vissa med längre förklaringar på deras spelval, vissa med kortare! 😀 Håll till godo!


 

 

 

Robbs #Gamestruck4

 

 

 

 

 

Assassin´s Creed (PC)

Chrono Trigger (SNES)

Halo 2 (Xbox 360)

Secret of Monkey Island (PC)

 


 

 

 

Lottas #Gamestruck4

 

 

 

 

Diablo 2 (PC)
Hamstervänligt mosande av monster – Lotta approves!

Super Mario World (SNES)
Det är ju så sött! – Lotta approves!

Final Fantasy XIV (PC)
Yay! MMO och det är vackra kläder! – Lotta approves!

World of Warcraft (PC)
Azeroth for the win! – Lotta approves!

 


 

 

 

Emils #Gamestruck4

 

 

 

 

Lylat Wars aka Star Fox 64 (Amiga)
Så många timmar jag spenderat i kampen mot Andross och hans undersåtar. I plan, i tank, i ubåt har jag skjutit ner diverse monster och robotar till några av de mest fantastiska spelcitat någonsin. Ibland dammar jag av vår gamla Nintendo 64 bara för en genomspelning med Fox McCloud och de övriga i Star Fox. On-rails när det är som absolut bäst.


The Elder Scrolls V – Skyrim (PC)
Med sin öppna och levande värld, episka story och fantastiska visuella stil är det svårt att inte bli trollbunden av TES V. Ett spel jag spenderat alldeles för många timmar i och kär fortsätta göra i många år framöver.


Joust (Atari 2600)
Arkadspel är det perfekta tidsfördrivet när man inte vill eller hinner sätta sig med ett storydrivet spel. Många mobilspel har anammat arkadformatet och blivit perfekt för korta spelsessioner i väntrummet eller på bussen. Jag däremot är så gammalmodig att jag plockar fram min gamla Atari 2600 och sätter i Joust. Riddare på strutsar som ska skutta på varandras huvuden för högsta poäng och för att gå vidare till nästa nivå. Klassiskt, enkelt och, viktigast av allt, jäkligt roligt!


Silent Hill 2 (PC)
Media är till för underhållning. Nånting att koppla av med vid dagens slut eller avnjuta med snacks och tilltugg. Men det finns även medier, böcker, musik, filmer och spel, vars primära syfte inte är att underhålla på ett avkopplat och glatt vis. Silent Hill 2 är en deprimerande historia om självreflektion, förnekelse och att lära sig hantera ens mest fruktansvärda dåd. Skräcken är inte lika påtaglig som i t.ex tidiga Resident Evil eller ens första Silent Hill, men känslan som dröjer sig kvar är mer än nog för att man själv ska börja fundera över vissa val man gjort i livet och dess konsekvenser…


 

 

 

 

Saras #Gamestruck4

 

 

 

 

Diablo 2 (PC)

Mass Effect 2 (PS3)

Dragon Age: Origins (PC)

Ni no Kuni: Wrath of the White Witch (PS3).

 

 

 


 

 

 

 

Max #Gamestruck4

 

 

 

 

Final Fantasy VII (PS2)

Guilty Gear X2 (PS2)

Ååå alla dessa timmars spelande! Det blev så mycket spelande att jag fick tejpa tummarna. Så till den milda grad att jag sparade dessa tejpbitar i spelets förpackning för att jag visste att jag skulle komma att behöva de för framtida spelsessioner!

Final Fantasy XIV (PC)

The Battle of Olympus (NES).

 

 


 

 

 

 

Roberts #Gamestruck4

 

 

 

 

Life is Strange (Xbox One)
Life is Strange är ett fantastiskt jordnära drama i High School-miljö som gett mer emotionell payoff än alla AAA-spel tillsammans.

Planescape Torment (PC)
Planescape Torment var parken för datorrollspelen i isometrisk vy. Interfacet må vara föråldrat idag, men den episka och absolut fantastiska storyn är än idag inte överträffad. Utöver det levererar Mark Morgan ett underbart soundtrack och världens bästa spelmusiklåt någonsin i form av Deionarra’s theme

Mass Effect (PC)
Mass Effect är ett spel, inte tre, och klumpas därför ihop. Ett fantastiskt epos som lockade mig tillbaka till TV-spelens värld efter ett lång uppehåll och som lämnade djupa minnen, sorgsna såväl som glada, hos mig.

Telltales The Walking Dead (Xbox One)
The Walking Dead från Telltale Games födde min kärlek för episodbaserade spel, men dess sanna protagonist Clementine kan vara en av spelvärldens största badass någonsin. Jag ser med skräckblandad förtjusning fram emot den sista säsongen.

 


 

 

 

 

Carls #Gamestruck4

 

 

 

 

 

Counter-Strike: Global Offensive (PC)

The Legend of Zelda: Ocarina of Time (N64)

Halo 3 (Xbox 360)

Witcher 3 (PC)

 

 


Trevlig sommar!

Du kanske också gillar