Hem NyheterFilm/TV Nyheter Fox & Disneys aktieägare godkänner köpet | Affären är nu i hamn!

Fox & Disneys aktieägare godkänner köpet | Affären är nu i hamn!

av Redaktionen

För de som följt med i Fox & Disney affären, så går det nu på riktigt säga att det sista eventuella hindret är överkommet!

Det var häromdagen, som aktieägarna för både The Walt Disney Company och 21st Century Fox godkände affären på 71.3 miljarder dollar – vilket innebär att det sista potentiella hindret för Disney nu är överkommet. Det var förra veckan som Comcast (det andra företaget som var ute efter Fox) avslutade sin budgivning, och gav upp att försöka köpa Fox. Det enda som då saknades var en majoritet från aktieägarna, vilket på aktieägarmötet, tog enbart 8 minuter, innan en majoritet godkände beslutet för köpet.

Detta innebär att Disney nu på riktigt kan planera bygget av nya filmer/franschises om de så önskar – där Marvel rättigheterna (Fantastiska Fyran, X-Men & Deadpool) är de som de med all säkerhet kommer börja arbetet på först. Hur det går för tv-serier och andra filmlicenser i nuläget, återstår att se – men det mest troliga är att Disneys kommande egna streamingtjänst kommer plocka upp en stor mängd av dessa. Med allt från X-files, The Simpsons, Family Guy, Legion, Predator, Alien, Die Hard, Planet of the Apes filmerna och mycket mer, så finns det med säkerhet mycket att använda sig av, för Disney. För att inte tala om distributionsrättigheterna för original versionen av 1977 års Star Wars.

Dominansen hos Disney är nu med säkerhet allsmäktig mer eller mindre, då de under 2017, höll 21.8 % av filmmarknaden, medan 20th Century Fox höll 12 %. Med andra ord, nu finns det mycket att se fram emot för de som vill se nya tagningar av klassiska filmer.

 

Vad tycker du om denna nyhet? Skriv i kommentarsfältet nedan, eller maila dina tankar till oss på info@nordlivpodcast.se.

Källa: ”ComingSoon

Du kanske också gillar