Hem NyheterFilm/TV Nyheter Förseningar i filmvärlden | Tenet, Wonder Woman m.fl.

Förseningar i filmvärlden | Tenet, Wonder Woman m.fl.

av Redaktionen

Vissa skjuts åtminstone inte allt för långt fram…


Christopher Nolans Tenet, skulle ha haft premiär inom kort i Staterna, men är nu istället uppskjuten till att komma ut 31 Juli. I Sverige har Filmstaden satt filmen på datumet 17 Juli – vilket med största sannolikhet lär skjutas upp även det.

Filmen som är skriven av Nolan, särskiljs av att den är filmad med 70 mm film, såväl som i IMAX format – vilket är något som han är känd för.


Warner Bros Wonder Woman, faller även det offer för förskjutningar i schemat, när det skjuts upp med två månader. Filmen skulle haft premiär (USA) den 14 Augusti, och har nu istället premiär den 2 Oktober – vilket innebär att den för femte gången fått ett nytt datum. 

Regissören Patty Jenkins åtkommer med uppföljaren som satte Gal Gadot mer eller mindre på kartan, och är en väldigt eftertraktad release. Men vi får glatt vänta till som tidigast Oktober.


Slutligen passade Warner Bros även på att skjuta upp Matrix 4, som skulle haft premiär 21 Maj 2021, till att nu istället komma ut 1 April 2022 – samt att Godzilla vs. Kong, som skulle kommit ut tidigare, istället tar Matrix 4s tidigare datum (21 Maj 2021).

Så hur många fler filmer som hinner skjutas på innan 2020 är slut återstår att se, men en sak är säker. Det kommer vara ett jämförelsevis väldigt tomt bio-år.


Vad tycker du om denna nyhet? Skriv i kommentarsfältet nedan, eller maila dina tankar till oss på info@nordlivpodcast.se.

Källa: ”Comingsoon

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar