Hem Bli skribent på Nördliv

Bli skribent på Nördliv

av Fredrik Olsson
Bli skribent på Nördliv

2020 är här, och vi på Nördliv gör oss redo för ett nytt år med nya utmaningar och framförallt mängder med spel, tech, tillbehör- och hårdvarulanseringar. Är du intresserad av att bli en del i det nördkollektiv som är vår mångfacetterade redaktion?


TL:DR

Gammal eller ny inför spel- film eller techmediet, se hit! Alt. Är du en wordpresskodare utan dess like?

Gillar du att skriva, skapa schysst nytt innehåll, spela spel eller rentav vara del av ett nördkollektiv som vårat? Hör av dig till Fredrik med frågor, presentation eller arbetsprov (recensionsprov, nyhetsartikel, kåseri/krönika), det avgör ni själva! Vi kan efter ni skapat den första kontakten ta det därifrån, och se hur just du kan hitta en plats i nördlivkollektivet. Vi ser gärna kvinnliga skribenter hör av sig!

Obs! Allt sker på volontär basis och är således utan någon monetär ersättning.

Vad gäller kodknackare/wordpress entusiaster, samma sak. Kontakt sker via mail nedan.

Kontakt sker till: fredrik@nordlivpodcast.se


Samma text fast längre…


Vad vi eftersöker?

Här på Nördliv är vi måna om mångfald, både sett till våra skribenter såväl som i det skrivna ordet. Om det så är i artikelserier, nyhetsbevakning, krönikor eller test av skön ny tech! Detta är i sanning vad ett riktigt nördliv består av – d.v.s. lusten att skapa artiklar som verkligen reflekterar ert nördskap. Sedan att vi även producerar recensioner på allt från spel, streamingprylar, ljudprodukter, hårdvara och tillbehör gör det hela så mycket mer nördigt. 

Men det är dags att växa ytterligare, och då behöver vi självklart någon som är intresserad av spel och gärna nörderi i allmänhet. Vi ser gärna att kvinnliga skribenter skickar ansökan till oss, men självklart så är alla välkomna att söka.

Hela idén med Nördliv är att visa att alla har en röst – och att olika perspektiv snarare är till för att hylla och bredda mediet snarare än motsatsen. Målet för oss sett till både sajten och podcasten är att vi ska kunna representera alla typer av härliga människor där ute i nörddomen, och vi vill självklart därför även få in nya personer, gärna kvinnor som gillar att skriva om spel eller specifika nörddomar.

Vad erbjuds, och hur är Nördliv kulturen?

Det bör vara tydligt att allt sker på volontär basis och är således utan någon monetär ersättning.

Vi och i förlängningen du drivs av lusten av att utforska spel, film eller olika typer av prylar och det är också exakt det vi söker i människor som ska bli en del av oss. Helt enkelt passion för gaming, film eller nörderi.

För oss är det viktigt med regelbundna nördliv-träffar där vi umgås och ges möjlighet att helt enkelt ha det roligt tillsammans ( dock helt frivilligt såklart). Ett stort driv och initiativtagande kan längre fram leda till att vi  med hjälp från ex. tillverkare kan ge möjligheter att uppgradera er gamingmiljö; tillbehör, streamingprodukter etc. Detta sker först efter att de nya medlemmarna varit med ett tag, och förutsätter att vi helt enkelt klickar – men med det sagt, så är inget omöjligt! Vi är ju ändå ett nördkollektiv!

Så ta tillfället i akt och skicka in en presentation av dig själv, exempelartiklar på nyhetsbevakning, krönika/kåseri, eller ett arbetsprov (recension på valfritt spel/pryl/film), och tala om varför just du skulle vilja bli en del av Nördliv. Har du bara frågor kring detta, så går det givetvis också bra; i så fall kan vi föra dialogen vidare över mail!

Kontakt sker till fredrik@nordlivpodcast.se


Hur än din första kontakt blir, så hoppas jag att det är första steget till en helt ny vänskap och ett härligt teamwork!