Hem NyheterFilm/TV Nyheter Star Wars: The Last Jedi | Inga problem med boxoffice

Star Wars: The Last Jedi | Inga problem med boxoffice

av Redaktionen

Att den nya Star Wars filmen skulle gå bra, var en lågoddsare, men med siffrorna i handen, så blir man ändå förbluffad!

Bara i Sverige, så har det gjorts 345000 biobesök på filmen, och spelat in över 50 miljoner svenska kronor. En siffra som är respektgivande i sig, med tanke på var filmer i Sverige brukar ligga. Det är den näst största öppningen av en film i Sverige genom tiderna, enbart slagen av föregångaren Star Wars: The Force Awakens.

Men det är när vi kollar internationellt som man häpnar ännu mer. Bara i USA så har filmen tjänat in till dags dato, 220 miljoner dollar, och totalt för resten av världen 230 miljoner dollar. Så sedan onsdags, så har filmen redan tjänat in den ofattbara mängden av 450 miljoner dollar. 

Att Disney enbart arbetar med blockbusters och har räknat med att tjäna dessa pengar, blir alltmer tydligt, särskilt med tanke på deras senaste inköp av den klassiska filmstudion/filmdivisionen  21st Century Fox. Bara den affären kostade Disney 52,4 miljarder (?!) dollar. Så ja, ni kan räkna med att det kommer komma Star Wars filmer ad infinitum. Huruvida det är en bra eller dålig sak överlåter vi till er läsare. Men ni kan höra våra tankar om detta i senaste avsnittet av vår podcast Nördliv här.

Läs gärna Nördlivs spoilerfria recension av filmen Star Wars: The Last Jedi här!

[youtube link=”https://www.youtube.com/watch?v=Q0CbN8sfihY&t=1s” width=”1200″ height=”480″]


Vad tycker du om denna nyhet? Skriv i kommentarsfältet nedan, eller maila dina tankar till oss på info@nordlivpodcast.se.

Källa: ”BoxofficeMojo” ”Disney”

Du kanske också gillar