Hem NyheterE3E3 2018 EA – En studie i uppenbar girighet | Fredriks reflektioner #E32018

EA – En studie i uppenbar girighet | Fredriks reflektioner #E32018

av Redaktionen

Att Electronic Arts varit i hetluften på sistone borde synts på andra sätt än det vi såg!

EAs E3 konferens har gått av stapeln. Saker som visades/nämndes(?!) var:

Battlefield V, Command & Conquer: Rivals för mobil, Unravel Two, Sea of Solitude, Jedi: Fallen Order, Fifa 19, Anthem, Battlefront II och Origins Access Premier (högre nivå av prenumerationstjänst).

Det som är tydligt är hur luddiga och ordbajsiga EA var. Kändes mer som ett investerarmöte än något för EA fans. 

Var det några överraskningar?

De två största behållningarna enligt min mening var de två mindre spelen, Sea of Solitude och Unravel Two. Två spel som gav sken av att inneha mycket atmosfär, med den senare en härlig dos co-op. Det främre verkade vara ett äventyr som handlade om ensamhet – och även om det inte visades riktig gameplay, så blev jag ändå nyfiken.

Sedan hade vi det mest taffliga utannonserandet på länge. ReSpawn Entertainments Vince Zampella satt till synes i publiken – och gav oss info om deras kommande Star Wars spel Jedi: Fallen Order, som ska kommer ut julen 2019. Det ska utspela sig mellan Star Wars Episod 3 och 4, och mer än så vet vi inte. Trots att spelet alltså bör vara långt in i utvecklingsprocessen, så visades ingenting upp, trots att det mer eller mindre ska släppas om bara ett och ett halv år(?!). Antingen ville inte EA hoppa hajen här, eller så finns inget bra gameplay att visa. Jag är försiktigt intresserad, men hoppas att Gamescom visar mer.

Battlefield V, lät EA ta mer tid med, men ändå kändes mycket som löst snack, och inte kom någon gameplay att visas. Det ska komma gameplay-trailers inom närmsta dagarna så håll utkik. De passade dock på att bekräfta Royale läget – så nu vet vi de kommer addera den flugan i det kommande spelet.

[youtube link=”https://www.youtube.com/watch?v=MfzmCI9-aKY” width=”1200″ height=”480″]
Battlefield V är ambitiöst – kommer det räcka hela vägen? (Gameplay video)

Anthem var i slutet på konferensen och var inte bara tråkig, utan gjorde att jag helt enkelt tappade intresset helt för spelet. Inte nog med att det alltmer verkar vara en Destiny klon – BioWares klassiska romantikval, fokus på djup story och mer taktisk gameplay är borta. Skjut – levla – loota och fixa ditt utseende på din Ironman look-a-like. Urvattnat och ärligt talat själlöst, trots vacker skrud och fin ljudbild. 

Sist men inte minst har vi Command & Conquer: Rivals för den mobila marknaden. Inte nog med att detta spel är ett hån mot C&C fantaster, så är det så uppenbart skapat för en marknad som är gjord för mikrotransaktioner. Ärligt talat, att EA la tid på att visa upp en ”match” spelad på mobiltelefoner, med pompa och ståt var ärligt talat fånigt, och gav en dålig smak i munnen. 

Mobilmarknaden och mikrotransaktioner är en standard snarare, och därför kommer inte många rynka på ögonbrynen om det har sådana i spelet – till skillnad från konsol/pc marknaden där sådana skulle skapa väldigt mycket bad-will – särskilt efter Battlefront debaklet.

Överlag så var det en konferens som jag gick in i med låga krav – men så här i efterhand, så var till och med mina förväntningar för höga (?!). Tråkigt men sant…

 

Se vår samlingssida, för video på denna konferens och de övriga!

 

[youtube link=”https://youtu.be/qw16v3oGXso?t=3474″ width=”1200″ height=”480″]


Vad tycker du om EAs konferens? Maila dina tankar till oss på info@nordlivpodcast.se eller skriv till oss på Twitter @nordlivse

Du kanske också gillar