Hem Allmänt Varför har podcastens popularitet varit direkt kopplad till den snabba tillväxten i användningen av mobiltelefoner?

Varför har podcastens popularitet varit direkt kopplad till den snabba tillväxten i användningen av mobiltelefoner?

av Redaktionen

Våra moderna mobiltelefoner är inget annat än små underverk. De är kapabla till mer än vi någonsin hade kunnat ana, och är till stor del en förlängning av våra liv. Vi använder sociala medier för att måla upp en bild av oss själva, förbättrar oss själva med hjälp av podcasts och informationsmaterial som hittar på internet, men först och främst använder vi mobiltelefonerna för underhållning.

Att spela mobilspel är ett ypperligt exempel på detta. Mobilkortspel är något som har ökat i popularitet rejält under de senaste årtiondet, och blir bara mer och mer populärt för varje dag som går. Numera väljer majoriteten av alla människor att spela slots, blackjack och roulette i mobilen, snarare än att använda datorn eller besöka ett fysiskt casino. Faktum är att just iGaming-sektorn har varit en stark drivkraft bakom den snabba utvecklingen av dagens moderna mobiltelefoner.

3 anledningar för varför podcasten har blivit mer populär tack vare dagens moderna mobiltelefoner

Nedan är exempel på anledningar:

Det är betydligt enklare

En av de största anledningarna till att podcasten har blivit mer populär är att det helt enkelt har blivit betydligt enklare att ta del av avsnitten och programmen, främst tack vare introduktionen av den smarta mobiltelefonen. Förr var man tvungen att ta del av innehållet via datorn eller liknande utrustning, men numera går det utmärkt att ta del av podcasts direkt i mobilen.

Människan är lat av naturen, och det faktum att det har blivit enklare är därmed förmodligen den största faktorn för varför podcasten har blivit så populär under det senaste årtiondet.

Det finns ett större utbud att välja mellan

I takt med att podcasten har växt i popularitet har det även tillkommit ett betydligt större utbud att välja mellan. För bara några år sedan var utbudet ganska snävt, men numera finns det ofta hundratals eller tusentals olika kanaler och avsnitt att välja mellan inom varje enskild kategori, t.ex. privatekonomi, träning, TV-spel och matlagning.

Utbudet växer även för varje dag som går, vilket inte är särskilt konstigt med tanke på den större publiken som finns tillgänglig på marknaden. Att utrustningen för att spela in podcasts även är betydligt mer tillgänglig är något som har haft stor påverkan på utvecklingen. Det krävs ingen professionell studio, allt som krävs är istället en mikrofon, dator och grundläggande programvara.

Det går att lyssna var som helst, när som helst

Tack vare moderna mobiltelefoner och bra internetanslutning är det numera möjligt att ta del av podcasts, oavsett vart du befinner dig. Det spelar ingen roll om du går i skogen eller om du ligger i sängen, så länge du har en moderna mobiltelefon och en stabil internetanslutning är det bara att tuta och köra.

Faktum är att många appar låter dig ladda ner enskilda avsnitt, vilket gör att du nödvändigtvis inte behöver en internetanslutning samtidigt som du tar del av materialet. Hur coolt är inte det?

Podcastens utveckling kommer förmodligen att fortsätta ett bra tag in i framtiden

Även om podcasten är oerhört populär i dagens samhälle har vi förmodligen bara skrapat på ytan. Med tanke på att utvecklingen går i en rasande fart kan vi förvänta oss att det blir ännu lättare att ta del av podcasts i framtiden, samtidigt som utbudet växer.

Numera finns det podcasts inom de flesta områden i livet, även de som nödvändigtvis inte är särskilt populära. I takt med att samhället skapar nya nischer tillkommer även podcasts inom dessa områden, vilket gör att du som lyssnare alltid har något nytt och spännande att ta del av, oavsett om vad du är intresserad av. Detta är bra nyheter för de som gillar att lyssna på podcasts!

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar