Hem Allmänt Skräckspel – De som kommit och gått, och vad vi har att se fram emot!

Skräckspel – De som kommit och gått, och vad vi har att se fram emot!

av Redaktionen

Nu med Halloween bakom oss, kan det vara extra intressant att se vilka pärlor till skräckspel som finns där ute. Vi har sett en mängd spel poppa upp under 2021 – med allt från ”The Medium”, ”Little Nightmares II” och ”Resident Evil Village”, men nu ska vi istället blicka framåt.

Just målet om att känna den där intensiva känslan, som kan upplevas i allt från spel, berg- och dalbaneåkande eller rentav live casino online, gör att just skräckgenren står ut extra mycket. Den intensiva känslan om att verkligen komma igenom äventyret, och se sluttexterna är något som eggar de flesta spelare att ta ytterligare steg framåt. Även om många (med rätta) har svårt, då skräcken griper tag i en.

Tipsen, redo att förtäras!

Hösten börjar bra, med Bandai Namco´s The Dark Pictures Anthology: House of Ashes. Ett spel som sätter dig i skorna på ett gäng soldater under Irakkrigets mest hektiska dagar. Här kommer de över ett begravt sumeriskt tempel, som ruvar på lika mycket mystik som oroväckande och sliskiga monster. Stämningen är på topp, när du finner dig själv fångad under marken, letandes efter en väg ut. Vem är gänget överlever, och vad är det egentligen som pågår? Detta och mycket mer kan upplevas i detta sköna skräckspel.

I det kommande Dying Light 2: Stay Human är till synes skräcken blandad med en realism som står ut från många andra spel. Det kommande spelet kommer erbjuda dig förstapersonsaction på dagarna, och skälvande nätträder, där monster är extra aggressiva och lömska. Att du även kan föra staden du befinner dig i, i olika riktningar rent teknologiskt, samt att dina val har konsekvenser, gör att Dying Light 2 mycket väl kan vara ett av 2022:s mest intressanta spel. Spelet släpps den 4 februari 2022.

Någon gång under 2022 (om det inte skjuts ytterligare), kommer det väldigt framemotsedda spelet Senua´s Saga: Hellblade II. Ett spel som tar vid från föregångaren, där du ser Senua ta itu med mycket av det som skedde i första spelet. Precis som föregångaren är inte skräcken alltid förlagd till det fysiska i omvärlden, utan på många sätt och vis i det psykiska – då detta precis som spelet innan riktar sig mycket mot psykologin och skräcken du finner i ett sinne som är på gränsen till galenskap. Att spelet dessutom vittnar om fantastisk grafik och återigen en insupande ljudbild, gör detta till ett måste att uppleva, när det väl släpps.

Sedan har vi det kommande spelet Ghostwire: Tokyo, som på många sätt ökar galenskapen till max, då staden Tokyo har mer eller mindre svämmats över av övernaturliga krafter, allt styrda av en farlig ockultist. Du får alliera dig med en kraftfull spektral entitet och får en veritabel arsenal av förmågor, med vilka du ska ta kol på en stor mängd spöken och gastar, alla redo att få dig att hamna sex fot under. Just kontrasten mellan stadslandskapet och övernaturliga väsen, gör detta till ett till synes unikt spel när det kommer någon gång under 2022.

Som ni ser finns det många intressant spel både redan ute, och på horisonten, som klär sig i skräckskrud. Hoppas att ni fann några av dessa spel intressanta nog att se över när de väl poppar upp längre fram.

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar