Hem Allmänt Moderna tidens Esport, och dess tillgänglighet

Moderna tidens Esport, och dess tillgänglighet

av Redaktionen

Nytt år och nytt decennium; något som kan komma att märkas av på helt nya sätt. Inom e-sport så har vi exempelvis sett enorma framsteg under de senaste tio åren. Från relativt blygsamma turneringspriser, till miljonbelopp och berömmelse över alla typer av gränser. Numera sker rentav betting på olika turneringar och dess utkomst.

Spel som Dota, CS:GO och LoL är numera klassiker inom E-sportsvärlden, men frågan är var vi tar vägen härnäst. Fortnite till exempel seglat upp som ett bra alternativ i den annars slutna grupp av onlinespel och med det så ser vi att e-sporten inte har några bekymmer med att byta genre.

Vilket för oss till kommande spel och vad som faktiskt kan komma att ändras i framtiden!

Det är här Overwatch 2 kan tänkas ha en alldeles särskild chans att nå långt. Ett välbekant koncept som tas in i en ny tid – där lagarbete spås nå nya nivåer. För i den nya tidens gaming är valet av lag och spelartyp än mer viktig, något som går hand i hand med den flexibilitet som vi ser växa fram. Inte nog med att du får en välutarbetat singelkampanj (som kommer agera ’tutorial’ egentligen), så utökas de redan välkända spellägena med nya intressanta tvister. Men framförallt är det sammanslagningen av det gamla PvP upplägget, och PvE som gör att Blizzard redan idag planerar turneringar och än mer support för sina deltagare. Helt enkelt flexibilitet. En flexibilitet som dessutom går över och in på bettingsajter, där e-sport lag blivit en het vara att satsa på – då den enorma mängd tävlingar och lag på riktigt uppvisar en stark variation även där.

Det är just därför till exempel spelbolag numera ger sina kunder val – flexibilitet i Vad som kan väljas, vad som passar just de och mångfalden i valmöjligheter sett till tjänster. Något som kan ses här t.ex. Vad detta visar är att man kan hitta många olika platser att betta på, och att det i slutänden handlar om ditt val som konsument. Aldrig har det varit enklare och mer upp till dig, i var och när du vill spela även här.

Variation förnöjer som man brukar säga!

Just som det nya decenniumet rör sig framåt, så kommer vi märka att tänket kring e-sport eller spelande överlag förändras. Där lagsport tidigare upplevdes mer stelt så kommer nu både spelare och tittare ges en enormt stor valfrihet i hur och när de kan uppleva sin e-sport. Det är just där Overwatch 2 och 20-talets kommande onlinespel inte bara kan komma att förse spelare med nya sätt att spela – utan även ge tittarna minst lika mycket valfrihet. Det är ett nytt och fräscht decennium vi står inför och det kommer med all sannolikhet vara en fantastisk tid!

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar