Hem Allmänt Föreviga dina intressen på ett säkert sätt

Föreviga dina intressen på ett säkert sätt

av Redaktionen

Vi människor är duktiga på att fokusera länge på ett visst spel, film eller olika böcker med teman som intresserar – men konsten att göra detta handlar om en vilja att veta hur handlingen utvecklar sig framåt, nästan till vilket pris som helst. Det är som att du är besatt av något tills det är avklarat och du får reda på hur det hela slutar.

Det är även dessa egenskaper som får datorspelare att nörda ned sig i olika teman och egenskaper, eller varför inte möjligheten att lyckas med något som ingen annan klarat av tidigare. Gällande spelbranschen kan vi nämna att svenska casino utan licens 2021 är hetare än någonsin för tillfället då du hittar en enorm variation gällande spelautomater och deras olika teman. Precis samma sak gäller för tv-spel då titlar lanseras på löpande band, men också inom specifika inriktningar som FPS, RPG, RTS och så vidare.

Om du istället har lätt för att fastna för tv-serier med flera säsonger märker du säkerligen att det blivit mer populärt via strömmande medier som Netflix, HBO och Disney+. Alldeles nyligen meddelade Disney om flera olika Star Wars inspirerade serier som kommer att släppas under de kommande åren, något som kan tillfredsställa en hel del entusiaster inom denna genre.

I denna artikel ska vi titta närmare på hur du gör för att undvika förluster av allt detta digitala material, eller helt enkelt se till att aldrig bli av med värdefull information som du spenderat lång tid på att samla in.

Enkelt att kategorisera ditt digitala material

Tack vare den digitala tidsåldern vi lever i behöver du inte längre samla på kasettband eller CD-skivor, utan det mesta kan lagras direkt på en hårddisk istället. För att skapa ett eget bibliotek av filmer och tv-serier du äger kan du få det ännu lättare att göra en unik samling med hjälp av den moderna tekniken.

Appar som Streamly kan också vara av intresse då den kopplar ihop flera populära streamingjättar som HBO, Netflix, Prime Video och YouTube. På så sätt behöver du inte navigera in till flera olika hemsidor för att titta på allt innehåll, samtidigt som du kan sortera utbudet enligt popularitet, betyg eller bokstavsordning.

Föreviga ditt mediabibliotek med en NAS

Om du vill ta det hela till nästa nivå är en NAS något som kan underlätta processen enormt, särskilt då den kan uppgraderas med nya hårddiskar vid behov. En NAS eller Network Attached Storage som det egentligen heter är ett begrepp som används för att beskriva en enhet som är ansluten till ditt lokala nätverk som du alltid kan komma åt, även via internet om du så önskar.

Fördelen med en sådan är att du kan spara ned all digital data du äger på hårddiskar, men även spegla dem vilket innebär att om en av dem går sönder så behåller den andra informationen så att inget försvinner.

Du kan även installera olika tillägg som ger dig åtkomst till molntjänster för att spara ned foton, bilder och musik. Dessa kan sedan laddas ned även om du befinner dig på annan ort, eller strömmas direkt via webbläsaren.

Se till att aldrig bli av med värdefull data

Du kanske samlar på anime och mangaserier som är svåra att få tag på i Sverige, eller så är du bara intresserad av material som inte går att hitta på ett enkelt sätt. Då vill du garanterat inte att den ska gå förlorad vid en datorkrasch, eller om elen skulle klippas precis vid ett kritiskt tillfälle.

För dessa tillfällen kan du införskaffa dig en UPS, ett slags batteri för hemmabruk som håller igång dina enheter tills elavbrottet är över. De hittas även i många olika storlekar baserat på dina behov, men den huvudsakliga uppgiften är att säkerställa driften av alla de enheter som används, vare sig det är en laptop, spelkonsol eller en NAS.

Sammanfattning

Nästan allt vi håller kärt kan sparas digitalt, något som också skapar ett behov av lagring och förevigandet av våra mediabibliotek. För att göra det på ett så säkert sätt som möjligt finns flera verktyg tillgängliga, men de har alla olika användningsområden vilket innebär att det är högst subjektivt vilket av dem du väljer att använda.

Föredrar du enbart enkel tillgång till dina favoritserier via strömmande tjänster så kanske det räcker med Netflix eller HBO, men om du vill gå steget längre bör du investera i en NAS för att föreviga allt material som du har i din ägo. Detta är framförallt viktigt för de som har spenderat långa perioder för att införskaffa svåråtkomliga videoklipp, elektroniska tidningar eller ljudböcker.

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar